Росатом и МААЕ не отговориха веднага на искането от медиите за разяснения.

Свързани новини

21.10.2022 12:13

Русия няма да участва в срещата на върха за ядрената енергетика във Вашингтон: Bloomberg

Видян 989 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руски представители няма да участват в предстоящата среща по въпросите на ядрената енергетика в столицата на САЩ, съобщи в агенция Блумбърг, позовавайки се на Международната агенция за атомна енергия. МААЕ не даде обяснение за предполагаемата промяна в графика.

Неназован служител на агенцията заяви, че високопоставени представители на държавната енергийна корпорация на Москва "Росатом" и на главния промишлен регулатор "Ростехнадзор" са "отпаднали" от списъка на лекторите на срещата, като заяви пред Bloomberg, че "участието в конференцията може да се промени поради програмни или лични причини", без да даде повече подробности.


"Убедени сме, че настоящата програма ще гарантира успешното провеждане на конференцията", продължава официалният представител и добавя, че срещите ще обхванат "ролята на ядрената енергия и нейния принос за енергийната сигурност"

Мотивите за това решение остават неясни, тъй като МААЕ не уточнява дали руските представители са били отстранени от дневния ред против тяхната воля или са отказали да присъстват доброволно.


Росатом и МААЕ не отговориха веднага на искането от медиите за разяснения.


Въпреки че в информационния документ за събитието от юни първият заместник генерален директор на "Росатом" Кирил Комаров и заместник-председателят на Ростехнадзор Алексей Ферапонтов са включени в списъка на лекторите и участниците в дискусията, техните имена не фигурират в настоящата програма на конференцията.

През това време към списъка бяха добавени няколко нови лектори, сред които съоснователят на Microsoft Бил Гейтс, министърът на енергетиката на САЩ Дженифър Гранхолм, както и ядрени служители от Китай, Полша, Южна Африка и Аржентина.

Въпреки че руският ядрен инженер Михаил Чудаков оглавява отдела за ядрена енергия на МААЕ, от агенцията "отказаха да коментират" дали той ще присъства на събитието следващата седмица, според Bloomberg.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.