Нашето мнение е, че ако Русия използва ядрено оръжие, това ще има тежки последици за нея", обясни министърът на отбраната.

Свързани новини

15.10.2022 07:10

Министърът на отбраната на Обединеното кралство упрекна Макрон за ядрените коментари

Видян 6516 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Еманюел Макрон разкри твърде много, когато заяви, че Франция няма да отговори на използването на ядрени оръжия от Русия в Украйна със собствения си арсенал от ядрени оръжия, заяви британският министър на отбраната Бен Уолъс.

В интервю в сряда Макрон изтъкна, че ядрената доктрина на страната му "се основава на основните интереси на нацията. Те са ясно определени и изобщо няма да бъдат пряко засегнати, ако например в Украйна, в региона, бъде извършена балистична ядрена атака. " В същия ден френският лидер написа в Туитър, че Франция "не иска световна война"

Уолъс беше попитан за коментарите на френския президент, който присъстваше на срещата на министрите от НАТО в Брюксел в четвъртък. "Това разкрива картите на президента Макрон", каза той.

Нашето мнение е, че ако Русия използва ядрено оръжие, това ще има тежки последици за нея", обясни министърът на отбраната.

Неназовани представители на НАТО също така заявиха пред вестник The Telegraph, че думите на Макрон застрашават "принципите на възпиране" Източниците посочват, че "не влизаме в подробности за сценариите".


 По време на събитието в Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отново заяви, че "[руският президент] Путин знае, че ако използва ядрено оръжие в Украйна, това ще има тежки последици за Русия", без да уточнява какви биха могли да бъдат те.

По-рано тази седмица президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че би било "безотговорно" да обсъжда отговора си в случай, че Русия реши да нанесе ядрен удар на Украйна. Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан предупреди през септември, че подобно развитие би имало "катастрофални последици" за Москва.

Това, което The Telegraph описва като "ядрена война на думи" между Русия и Запада, започна миналия месец, след като Путин обеща, че Москва ще използва "всички средства", с които разполага, ако руската териториална цялост бъде застрашена. Изявлението беше изтълкувано от САЩ и техните съюзници като "прикрита заплаха" за използване на ядрени оръжия по време на конфликта в Украйна.



Оттогава редица руски официални лица настояват, че страната не заплашва никого с ядрени оръжия, и посочват военната доктрина на Русия, според която ядрени оръжия могат да се използват само ако срещу държавата са разположени такива оръжия или други оръжия за масово унищожение или тя е изправена пред екзистенциална заплаха от конвенционални оръжия.


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей