Лавров изглежда имаше предвид коментари като тези на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, който заяви миналия месец, че Вашингтон иска "да види Русия отслабена до степен, в която да не може да прави неща, които направи с нахлуването си в Украйна"

Свързани новини

11.05.2022 14:39

Русия не иска война в Европа, казва външният ѝ министър

Видян 4296 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия не желае война на целия континент в Европа, но добави предпазливост относно намеренията на западните правителства, които подкрепят Украйна, предаде CNN.




"Ако сте загрижени за перспективата за война в Европа, ние категорично не искаме това, но обръщам внимание на факта, че Западът постоянно настоява, че Русия трябва да бъде победена в тази ситуация. Направете си изводите сами", каза Лавров.




Лавров изглежда имаше предвид коментари като тези на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, който заяви миналия месец, че Вашингтон иска "да види Русия отслабена до степен, в която да не може да прави неща, които направи с нахлуването си в Украйна"




Русия обяснява нахлуването си в Украйна като борба срещу украинските неонацисти и разширяването на НАТО в Източна Европа - сили, които според Кремъл представляват екзистенциална заплаха.


 


 


 


Лавров и преди е намеквал за опасността от по-широка война - дори ядрена - реторика, която президентът на САЩ Джо Байдън нарече "безотговорна".


 


 


 В речта си заедно с оманския външен министър Саид Бадр Албусаиди след разговорите в Маскат в сряда Лавров заяви, че Москва има достатъчно купувачи на своите енергийни ресурси, тъй като Европейският съюз обмисля да забрани вноса на руски петрол.


 




"Имаме достатъчно купувачи на нашите енергийни ресурси. Ние ще работим с тях и ще позволим на Запада да им плаща много повече, отколкото плаща на Руската федерация, и ще обясним на населението защо трябва да обеднее", каза той.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец