По-рано вицепремиерът Александър Новак разкри, че Русия възнамерява да увеличи дела на износа си на втечнен природен газ, за да компенсира спада в доставките на газ по тръбопроводи за Западна Европа.

Свързани новини

03.10.2023 12:23

Русия има за цел да увеличи годишния добив на втечнен природен газ до поне 100 млн. тона до 2030 г.

Видян 961 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Годишният обем на производството на втечнен природен газ (LNG) в Русия се очаква да продължи да расте и да достигне 47,3 млн. тона през 2024 г. в съответствие с програмата за енергийно развитие на страната.

Според официалните документи производството на горивото ще скочи с 40% през следващата година. До края на 2023 г. се очаква обемът на производството да достигне 33 млн. тона.

По данни на държавната статистическа служба Росстат производството на втечнен природен газ в Русия се е увеличило с 8,1% през миналата година и възлиза на 32,5 млн. тона. В периода януари-август тази година производството е намаляло с 5,3% в годишно изражение до 20,9 млн. тона.

Руският министър на енергетиката Николай Шулгинов заяви, че настоящото производство на втечнен природен газ в страната не е достатъчно, за да задоволи нарастващото търсене на руското гориво на световния пазар.

По-рано вицепремиерът Александър Новак разкри, че Русия възнамерява да увеличи дела на износа си на втечнен природен газ, за да компенсира спада в доставките на газ по тръбопроводи за Западна Европа.


Според Новак плановете на страната за развитие на LNG изискват допълнителни газови ресурси за увеличаване на производството с още 34 млн. тона годишно, като целта е до 2030 г. да бъдат достигнати нива на производство от поне 100 млн. тона LNG годишно.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог