Свързани новини

05.11.2015 10:31

Русия достави в Сирия зенитни ракетни системи

Видян 1303 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия е доставила в Сирия не само самолети и хеликоптери, но и зенитни ракетни системи. Целта е системите да защитят руските самолети от отвличане и нанасяне на ответен удар. Това заяви главнокомандващият руските въздушно-космически сили Виктор Бондарьов, предаде РИА Новости.


"Взели сме предвид сме всички възможни заплахи, тъй като може да има различни форсмажорни обстоятелства. Например отвличане на самолет на територията на съседна страна и нанасяне на удар по нас. Трябва да бъдем готови за това", каза Бондарьов.


По думите му в момента руската страна има над 50 самолета и хеликоптера на сирийска територия и засега не се нуждае от повече.


Междувременно стана ясно, че опозиция в Сирия се е споразумяла за среща с представители на руското външно министерство и това на отбраната в Абу Даби в края на следващата седмица. Новината обяви един от координаторите на преговорите – Махмуд ал-Афанди. Според предварителната договорка в делегацията ще има участници в 28 сирийски бригади от градове като Дамаск, Хама, Хомс, Алепо и Идлиб.


Ал-Афанди посочи, че основна тема на срещата ще бъде активизацията на работата на съвместния оперативен щаб, договорката за който беше постигната в Москва.  Действията му са насочени към борбата с групировките "Ислямска държава" и "Джебхат ан-Нусра" и към търсенето на политическо решение след победата над тях.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак