Свързани новини

22.10.2015 10:25

Москва: Съмненията на Белия дом за посещението на Асад будят съжаление

Видян 1855 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Белият дом осъди тържествения прием на сирийския президент Башар Асад в Москва. Във вторник вечерта той направи неочаквана визита в Русия, за която Кремъл съобщи ден по-късно. "Реакцията на Белия дом за посещението на Асад в Москва буди съжаление", заяви руският зам.-министър на външните работи Сергей Рябков, съобщава ТАСС.

"Преговорите на Путин и Асад бяха насочени към политическо уреждане на кризата в Сирия", добави той.

"Само можем да съжаляваме, че във Вашингтон се отнасят с подозрение и враждебност към нашите усилия на най-високо равнище за решаване на проблема, който до голяма степен е резултат от недалновидната и погрешна политика на САЩ в Близкия Изток", коментира още Рябков.

„Тържественото посрещане на Асад, който е използвал химическо оръжие срещу собствения си народ, противоречи на целта, която руснаците си поставят за политически преход в Сирия”, заяви по-рано говорител на Белия дом.


 
В същото време началникът на пресслужбата на Държавния департамент Джон Кърби излезе с друга оценка. По време на редовния брифинг той бе попитан дали САЩ не вижда противоречие в това, че властите на Русия приемат Асад, като в същото време се консултират със Запада за политическото решаване на сирийския конфликт, което предвижда ново правителство в Дамаск.

„Не съм чак толкова сигурен, че ще се съглася с вас, че неговото (на Асад) пътуване до Москва противоречи по някакъв начин на това или е в разрез с това. Москва и Дамаск си имат свои отношения”, отвърна представителят на Държавния департамент.


Посещението на Башар Асад в Москва стана три седмици след началото на руските военни удари по цели в Сирия. Това е първото пътуване в чужбина на Башар Асад след началото на конфликта през 2011 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец