Свързани новини

16.05.2011 16:56

Румен Петков: Прибират си боклука Уорлик

Видян 1597 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не е добре за авторитета на българските политици да го търпим, както и не е коректно обаче американският посланик Джеймс Уорлик да ходи по българските министерства и да иска документи и да се бърка във вътрешните работи на България", заяви в сутрешния блок на bTV бившият вътрешен министър Румен Петков.

Според депутата от БСП дипломат №1 на САЩ посещавал всяка вечер най-скъпите нощни локали на София с красиви дами."Откъде има пари, за да ги пилее с лека ръка по кръчмите", учуди се той и продължи: "САЩ си прибират посланика под благовидния предлог, че ще търси американски инвеститори в България. Няма как такъв боклук като Уорлик да стои тук, той е лъжец - лъже, че срещу мен се води разследване.“ "Употребявал ли е наркотици? Как се нарича човек, който употребява наркотици", попита риторично Петков. И си отговори сам - "наркоман". Уорлик бил убеждавал хора, че в България трябвало да се легализира употребата на мека дрога, припомни още Петков.

„Джеймс Уорлик ще бъде прибран в САЩ, защото изборът му е абсурден. Поканете го заедно с мен в студиото", поиска депутатът от БСП. Той допълни, че щял да разговаря с него на "Ваше превъзходителство", но прогнозира, че американският дипломат  няма да се яви на словесния дуел.

Конфликтът между Петков и американския посланик започна през ноември миналата година, когато стана ясно, че е отнета визата на депутата за САЩ. Тогава посланикът обясни, че срещу бившия министър се води разследване и затова е спрян достъпът му до страната. Депутатът категорично отрече тази информация и дори представи документи, че не е осъждан и че не се води производство срещу него. Около десетина дни след началото на публичната разправия Петков започна да пита дали Уорлик е употребявал наркотици и да обижда дипломата, който и до днес отказва подробности къде и за какво е разследването срещу социалиста.

Преди 3 дни още един скандал, в който беше замесен американският посланик, се разрази в столично заведение. Там по случайност Уорлик, който впрочем се прояви и като актьор в любимия му сериал Стъклен дом, срещнал лидера на Атака. За случая разказа самият Волен Сидеров в парламента. След като от две години той опитва да се добере до посланика по официалния ред, за да му предаде папка с огромна сметка за наем на американските бази у нас, Сидеров неочаквано попаднал на него. Насред заведението той връчил сметката от 2 млрд. долара на посланика. Уорлик изхвърлил папката с документация и борчове към България и гневно се обърнал към Сидеров със заплахата: „I will destroy you! (Аз ще Ви унищожа)“.

„Румен Петков е здраво работещ и здраво пиещ. Той е популярен и с уринирането си във фонтани“, написа в същото време скандалният сайт Уикилийкс.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби

Идеализирате прекалено много хората

Идеализирате прекалено много хората и нещата около