Утре е предвидена среща на председателя на Народното събрание Росен Желязков с председателя на Камарата на депутатите Лоренцо Фонтана в италианския парламент.

Свързани новини

23.05.2023 12:28

Росен Желязков води делегация в Рим по случай честванията за 24 май

Видян 931 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, заминава на двудневно официално посещение в Рим по случай честванията за 24 май.

Днес парламентаристите ще поднесат венец на бюст-паметника на Капитан Петко войвода, а в сряда председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него делегация ще бъдат приети във Ватикана от папа Франциск. По време на визитата е предвидена и среща на Желязков с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство Кардинал Пиетро Паролин.

На 24 май, когато страната ни чества Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, официалната българска делегация ще се поклони пред гроба на Св. Константин - Кирил Философ в базиликата „Сан Клементе“, където ще бъде отслужена тържествена православна литургия, водена от Негово Високопреосвещенство Западно- и средноевропейски митрополит Антоний.

Утре е предвидена среща на председателя на Народното събрание Росен Желязков с председателя на Камарата на депутатите Лоренцо Фонтана в италианския парламент.

Българската парламентарна делегация ще посети базиликата „Санта Мария Маджоре“, в която славянските книги са получили официално признание от папа Адриан II и базиликата „Санта Праскеде“ – в манастира на която са пребивавали Св.св. Кирил и Методий по време на престоя им в Рим през 9 век. Венци и цветя ще бъдат поднесени на паметника на Иван Вазов.

На 24 май ще се проведе и традиционният официален прием в българското посолство в Рим по случай празника на духовността, предаде БНР.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби