Израснахме с мисълта, че ние сме тези, които са спечелили (Втората световна война), че Америка е победила Адолф Хитлер

Свързани новини

26.07.2023 16:40

Робърт Кенеди-младши се обяви за контакти на високо ниво между САЩ и Русия

Видян 3219 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съединените щати трябва да установят контакти на високо ниво с Русия, смята републиканският кандидат за президент Робърт Кенеди-младши. Той заяви това на събитие, посветено на борбата с антисемитизма в Ню Йорк, което бе излъчено от неговата пресслужба, предаде ТАСС.

Според Кенеди САЩ "на практика са във война с Русия". "Тя е ядрена сила, разполага с хиляда ядрени бойни глави повече от нас. И изглежда, че на никого не му пука", изтъква той. Политикът отбеляза, че неговият чичо, 35-ият президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, и съветският лидер Никита Хрушчов са водили кореспонденция и "са станали толкова приятелски настроени, че са можели да си звънят директно".

"Израснахме с мисълта, че ние сме тези, които са спечелили (Втората световна война), че Америка е победила Адолф Хитлер", продължава републиканецът. "Само чичо ми казваше, че руснаците са спечелили войната", отбеляза той, припомняйки загубите на Съветския съюз. "Той казваше, че трябва да се поставиш на мястото на противника си. Тогава американците го чуха за първи път и започнаха да мислят по друг начин", отбеляза Кенеди.

"Мисля, че е важно да помислим за това днес, защото никой не е разговарял с Путин от една година. Нямаме контакти на високо ниво с Русия. Трябва да разговаряме с тях", подчерта Кенеди, който се стреми към номинацията на републиканците за президентските избори в САЩ през 2024 г. Политикът е син на сенатор Робърт Кенеди (1925-1968 г.) и е племенник на бившия американски лидер.

Следващите президентски избори в САЩ ще се проведат през ноември 2024 г. На 25 април 2023 г. досегашният президент на САЩ Джо Байдън, демократ, заяви, че ще се стреми към преизбиране на най-високия държавен пост. Бившият президент Доналд Тръмп, републиканец, обяви, че ще се включи в предизборната надпревара през ноември 2022 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион