Свързани новини

12.05.2020 09:25

Режете чиновници: Бизнесът

Видян 4749 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската стопанска камара публикува резултати от анкета в над 580 предприятия от сектора на услугите и търговията. Над 80% окачествяват антикризисната мярка 60:40 като неефективна, като голяма част от предприятията подкрепят трансформирането на мярката в 60:0, каквото е било и първоначалното предложение на камарата.


70% от анкетираните се затрудняват да плащат заплати и осигуровки. 81% не биха се възползвали от мярката 60:40, сочат резултатите от допитването. Масово фирмите очакват възстановяването на бизнеса да отнеме година и повече.


„Над 70% от респондентите вече са съкратили персонал. 15% са съкратили работни заплати. Над 63% от тези предприятия очакват възстановяване в рамките на 1 година. Аз лично съм приятно изненадан от оптимизма“, коментира в предаването „Преди всички“ заместник-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков, който определи допитването като представително за сектор търговия и услуги.


Той поставя оценка „не повече от 4 по шестобалната система“ на разписаните до момента антикрисини мерки на правителството за бизнеса, засегнат от кризата с Covid-19. Над 64 са вече отделните предложения и мерки, коментирани от държавните органи, а днес предстоят онлайн дискусии в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.05.2020 12:35

    Десислава Ивачнева пусна видеозапис, за да покаже какво се случва в съдебната зала https://www.facebook.com/DIvancheva/videos/695846434515408/?t=179 Този Съд не е Съд, като останалите съдилища, тук е „Поръчкоратуров съд” и въпреки, че нямат срс и/или снимки, за това което е обвиняването Те Ще Ни осъдят отново, без налични недвусмислени и категорични доказателства. Ще ни осъдят по УСЕЩАНИЯТА, по РАЗКАЗИ на свидетелски показания на Ваклин и Жена му.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец