Проучване на Морнинг консулт, публикувано в понеделник, показа, че 83% от американците смятат, че светът би бил по-добър без Путин на поста. Сред гласоподавателите на републиканците 84% от анкетираните са казали същото за президента Джо Байдън

Свързани новини

19.04.2022 11:02

Републиканците смятат Байдън за по-вреден от Путин: Morning Consult

Видян 1690 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американците от всички политически сили са единодушни, че светът би бил по-добро място без Владимир Путин на поста президент на Русия, но републиканците са още по-неблагосклонни към американския лидер.




Проучване на "Морнинг консулт", публикувано в понеделник, показа, че 83% от американците смятат, че светът би бил по-добър без Путин на поста. Сред гласоподавателите на републиканците 84% от анкетираните са казали същото за президента Джо Байдън.




Не става дума за това, че републиканците са по-големи фенове на Путин, отколкото американците като цяло. Всъщност 83% от републиканците се съгласяват, че светът ще бъде по-добре без Путин начело на Кремъл, което съвпада с общия резултат от проучването. Независимите са малко по-малко осъдителни по отношение на Путин - 79% от тях смятат, че светът би бил по-добър без него на поста.


 


Отговорите на анкетираните се разминават по отношение на Байдън. Докато почти седем от всеки осем републиканци смятат, че присъствието му на поста е вредно за света, само 17% от демократите са съгласни с това.


 


Може би най-притеснителното за демократите, които се готвят за тазгодишните междинни избори, е, че повече от половината от независимите (51%) смятат, че светът ще бъде по-добре без Байдън в Белия дом. За сравнение, само 34% от независимите граждани смятат, че светът би бил по-лош без Байдън на поста.




Путин е водещият злодей в американското проучване, надминавайки резултата на Ким Чен Ун - 78% от анкетираните твърдят, че светът ще бъде по-добър без него. Китайският президент Си Дзинпин е следващият в класацията с 59%, следван от Байдън с 51%. Ебрахим Раиси от Иран и Мохамед бин Салман от Саудитска Арабия имат съответно 39% и 37%. Само 12% от анкетираните смятат, че светът ще бъде по-добро място, ако украинският президент Владимир Зеленский не е на власт.


 


 


Байдън се отличи като най-разочароващия президент на САЩ от 75 години насам, след като встъпи в длъжност през януари 2021 г. Проучване на "Галъп", публикувано през октомври миналата година, показа, че той е претърпял най-големия спад в рейтинга на одобрението на президентите, откакто Хари Труман се опитва да заеме мястото на покойния Франклин Рузвелт през 1945 г. Рейтингът на одобрение на Байдън продължава да се понижава тази година, като в проучване на CNBC, публикувано миналата седмица, той спадна до 38%. В сравнение с 46% през декември, точно преди кризата в Украйна да започне да доминира в американските медии.


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец