Изглежда, че целта на този ход е да се намали цената на бензина

Свързани новини

17.04.2022 09:38

Байдън наруши предизборно обещание

Видян 4136 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Бюрото за управление на земите на САЩ (BLM) обяви, че ще възобнови продажбата на обществени договори за сондиране на нефт и природен газ във федерални земи, въпреки обещанието на президента на САЩ Джо Байдън да прекрати тази практика.


 


Този ход е закъснял отговор на съдебно решение от 2021 г. , както и очевидно усилие за увеличаване на вътрешното предлагане на горива в момент, когато цените на енергията в САЩ.


 


Този ход е в съответствие с решение, издадено от Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Луизиана през юни 2021 г. , което изисква правителството да възобнови предоставянето на договори за наем на федерална земя. Въпреки че точното местоположение на новите договори за наем няма да бъде разкрито, докато BLM не обяви търга в понеделник, те ще бъдат разположени в девет щата: Алабама, Колорадо, Монтана, Невада, Ню Мексико, Северна Дакота, Оклахома, Юта и Уайоминг.




Изглежда, че целта на този ход е да се намали цената на бензина, която се повиши до рекордно високи нива в отговор на строгите санкции, наложени от САЩ и Европа на Русия заради конфликта в Украйна. Експертите обаче смятат, че ще мине до една година, преди новите сондажи да осигурят достатъчно допълнителни доставки, за да намалят цената на горивата, което прави донякъде безнадеждна надеждата за използване на по-ниски цени на газа за междинните избори.


 


Съобщението предизвика критики от страна на петролната индустрия, която обвини Байдън, че изпраща смесени послания по отношение на енергийната политика. "Тази администрация моли за повече петрол от чужди държави, обвинява американските производители на енергия в подбиване на цените и отлежаване на лизинг", заяви в петък главният оперативен директор на Независимата петролна асоциация на Америка Джефри Ешелман.


 


"Сега, в късния празничен ден, под натиск, тя обявява продажба на лизинг със значително увеличение на таксите за ползване, което ще внесе несигурност в плановете за сондиране в продължение на години. "


 


Изпълнителният директор на Американския петролен институт в Колорадо Лин Грейнджър се съгласи, като обвини администрацията на Байдън, че "добавя нови пречки пред увеличаването на производството на енергия, включително премахва някои от най-значимите парцели" .


 


Президентът не само възмути енергийното лоби, но и прогресивните членове на собствената си партия, които го обвиниха в нарушаване на предизборното си обещание да прекрати сондажите за нефт и газ във федералните земи. "Никакви повече сондажи във федералните земи, точка. Точка, точка, точка", беше обещанието му пред избирателите през февруари 2020 г. , което бързо отстъпи място на одобрението на повече разрешителни за сондиране през 2021 г. , отколкото предшественикът му Доналд Тръмп е направил през цялата си първа година на поста, според Центъра за биологично разнообразие.


 


След официалното отваряне на федералните земи за сондиране, зелените активисти са отчаяни. Колин Рийс, програмен мениджър за САЩ в Oil Change International, нарече решението "грозно предателство на предизборните обещания на Джо Байдън и на реториката на неговата администрация относно екологичната справедливост и действията в областта на климата" в изявление, публикувано от групите за борба с изменението на климата в петък, докато директорът на програмата за климата и енергията на WildEarth Guardians Джереми Никълс обвини администрацията, че "говори добре за действията в областта на климата", докато е "в леглото на петролната и газовата индустрия".




Петролните гиганти Shell, Chevron, BP и Exxon са спечелили много при управлението на Байдън, като през 2021 г. са реализирали печалби в размер на над 75,5 млрд. долара, според Accountable. US, и компаниите са реализирали рекордни печалби, тъй като западните санкции срещу Русия повишават цените на горивата в бензиностанциите.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.