Regent Hong Kong

Свързани новини

03.12.2023 07:11

Regent Hong Kong: хотелът, който промени определението за лукс

Видян 22801 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският хотелиер Мишел Шертух пристига в Хонконг в необичайно време: 2021 г. е и градът е в разгара на пандемични блокади. Дори таксиметровият шофьор, който го взима от хотела, в който е поставен под карантина, е любопитен.

"Добре дошли в Хонконг. Какво ви доведе в града?", попита той.


Работя по проект за връщането на "Регент" в Хонконг - отвърна Шертух.

"Регент? Това е супер лукс!" - каза развълнуваният таксиметров шофьор, който след това започна да разказва редица истории за прочутия градски хотел и мястото му в историята на съвременен Хонконг.

Сега Шертух е управляващ директор на възстановения хотел Regent Hong Kong, който неотдавна отново отвори врати за гости. И той е чувал много подобни истории, всички от които служат като напомняне за това колко високи са очакванията към новата версия на класическия градски хотел.

"Невероятно е", казва Чертух, който е в бранша повече от три десетилетия, пред CNN Travel.

"Колекцията от изказвания и истории като тези ми показа, че всеки тук има връзка с Regent. Аз съм управлявал много различни хотели на много места. Много от тях имат хубави сгради, но много малко от тях имат душа. Това е голямата разлика между Regent Hong Kong и много други хотели".


 Бани от 5 части и убийствени гледки

Regent не е най-историческият луксозен хотел в Хонконг - Peninsula Hong Kong от другата страна на улицата е в града от 1928 г.; Mandarin Oriental е открит през 1963 г. - но заема уникално място в сърцата на местните жители.

Открит за първи път в Хонконг през 1981 г., Regent Hong Kong е собственост на местната New World Development Company и се управлява от Regent International Hotels. Той е бил част от новаторския мегакомплекс за търговия на дребно/развлечения/жилища/хотели, наречен New World Centre - по това време най-предпочитаното място за отдих в Хонконг.

Въпреки че това не е първият хотел Regent, този конкретен обект е проектиран да се превърне в новия водещ хотел на групата.

С цел да го превърне в най-добрия хотел в света Робърт Бърнс, съосновател на Regent, предлага списък с иновативни идеи.

Една от най-обсъжданите сред тях е банята от 5 части.

Банята на всяка хотелска стая е оборудвана с две мивки, вана, отделна душ кабина и тоалетна. Това се превръща в нов еталон за модерните луксозни хотели по света - които дотогава се състоят предимно от бани с три арматури (тоалетна, мивка и вана/душ).

Благодарение на подобни "световни първенци", без да споменаваме убийствената гледка към пристанище Виктория и най-величествената бална зала в града, за Regent Hong Kong скоро се заговори в града.


"По това време Regent беше единственият, който имаше огромна бална зала", казва Шертух.

"Тук се провеждаха всички събития на известни личности, фирмени галавечери, сватби и годишнини. След това, когато им се раждаха деца, тук се провеждаха семейните тържества. Оттук идва и привързаността на Хонконг към този имот - защото всички в общността имат толкова много спомени тук."

През годините хотелът в Хонконг получава много награди за "най-добрите в света".

Но през 2001 г. местният собственик New World Development продава имота в Хонконг на Bass Hotels and Resorts. Под новото ръководство той се превръща в InterContinental Hong Kong.

Междувременно Regent Hotels & Resorts преминава през своите възходи и падения, сменяйки собствеността си няколко пъти.

Едва през 2018 г., когато InterContinental Hotels Group придобива мажоритарния дял на Regent Hotels & Resorts през 2018 г., започват да се оформят плановете за обединяване на града с една от любимите хотелски марки.

InterContinental Hong Kong спря дейността си през 2020 г., за да даде път на цялостно преустройство, чиято кулминация бе завръщането на Regent Hong Kong, който отвори врати този месец.



 Замък на спокойствието

Новата итерация на Regent Hong Kong е създадена от Чи Уинг Ло, мултидисциплинарен архитект и дизайнер, роден в Хонконг, известен с линията си мебели от висок клас, произведени в Италия. Въпреки че Regent е първият хотелски проект на Ло, той има своя собствена връзка с марката.

Той напуска Хонконг през 1981 г. - годината на откриването на Regent Hong Kong - за да учи архитектура в Университета в Торонто и Харвардския университет - и живее в Атина повече от три десетилетия.

Спомня си обаче, че през 70-те години на миналия век всеки ден пътува с ферибот през пристанището Виктория в Хонконг, за да работи, и става свидетел на строежа на хотела.

"Чух, че ще се строи фантастичен хотел", казва Ло, седнал до перваза на прозореца в чисто новия двуетажен президентски апартамент на Regent Hong Kong.

"Никога не съм предполагал, че ще се върна 40 и няколко години по-късно, за да препроектирам Regent. Това е нещо като съдба, в която не можех да повярвам."


Новият хотел Regent Hong Kong демонстрира философията на Ло за лукса.

"Добрата работа трябва да бъде открита, но никога да не ви крещи", казва той. "Винаги съм вярвал в скромността и спокойствието в работата си. Мисля, че това е истинският смисъл на вечния китайски дизайн."

Вместо да следва смелата цветова гама от злато, червено и кралско синьо, която представляваше стария Regent - макар че те могат да бъдат открити в едва доловими количества - новият дизайн излъчва спокойствие, като включва по-приглушени цветове и естествени материали.


Гостите, които посещават хотела, първо минават покрай класическия фонтан по Фън Шуй, а след това влизат през двойна дървена врата с декоративни кръгли шипове, проектирана така, че да наподобява портата на древен китайски дворец.

"Дойдохме с тази (вдъхновена от замъка дизайнерска) идея, за да могат гостите да намерят собственото си спокойствие. Мисля, че намирането на тишина е най-добрият начин за лечение на стреса", казва Ло.


След като дебелите врати затворят външния свят, посетителите се озовават в слабо осветено фоайе с преобразени "полилеи", направени да приличат на тухлени стени. Те са изработени от стъкло "лиу ли" - специална китайска стъкларска техника, при която се създават стъклени блокове чрез формоване и леене.

Отвъд атмосферното фоайе се намират изпълнените със светлина и високи тавани Lobby Lounge и ресторантите Harbourside.

И не се притеснявайте, прозорците от пода до тавана в този ъгъл - които от десетилетия превръщат ресторантите в едни от най-добрите места за любуване на прочутата гледка към пристанището на града - все още са там.

Както и част от персонала.

Джойс Лай започва работа в Hong Kong Regent през 1993 г. като младша сервитьорка в ресторант Harbourside.

"Regent винаги е бил смятан за много изискан, престижен и бляскав хотел и любимо място за срещи на местни и международни високопоставени гости", разказва тя пред CNN Travel.


Местните знаменитости и филмови звезди често посещаваха "Harbourside" като предпочитано кафене. Дори имах възможността да сервирам закуска на президента на САЩ Джордж Буш-старши, когато той беше отседнал в Regent Hong Kong."

През десетилетията Лай е работил на различни позиции и в различни отдели на хотела, а сега е мениджър на центъра за обслужване на Regent Hong Kong, като ръководи екипа, който се грижи за всички запитвания на гостите.

Всяка година Лай води малките си деца, за да се присъединят към коледното парти на служителите в хотела. Веднъж синът ѝ става модел на празнична фотосесия за празничния клас по правене на джинджифилови меденки в хотела.

"Все още имам снимките... След толкова много години това се превърна в мой дом. Децата ми смятат хотела за свой втори дом, тъй като са прекарали толкова много време тук", казва Лай.


Новият хотел Regent Hong Kong

Остават и други популярни елементи от оригиналния Regent Hong Kong, като например голямото мраморно стълбище - задължително място за групова снимка на посетителите на хотела - докато Ло е създал няколко произведения, вдъхновени от колекционерските предмети и дизайна на стария хотел, включително впечатляващо произведение на изкуството със сгъваем екран на стената във фоайето.




Новият Regent Hong Kong разполага с 497 стаи за гости, включително 129 апартамента. Президентският апартамент със самостоятелна тераса и безкраен басейн с изглед към пристанището е един от най-големите в града.

На територията на хотела има шест заведения за хранене и напитки, включително ресторант Harbourside и Lobby Lounge.

Кантонският ресторант Yan Toh Heen, отличен с две звезди "Мишлен", също като хотела, е върнал първоначалното си име: Lai Ching Heen. Екстравагантните нефритени сервизи и деликатните дим суми за щастие са останали непроменени.

Nobu, на известния ресторантьор и автор Нобу Мацухиса, и Steak House са други две горещи дестинации за хранене в Regent за гурманите в града.

Междувременно през следващите седмици в Regent се очаква да отвори врати бар и салон за пури, наречен Qura.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни