Съпрузите фотографи Маргарет и Кори Биенърт пътуват из САЩ и посещават кичозни хотели само за възрастни. Сега те са събрали снимките си в книга, наречена "Кичозен хотел", публикувана от Artisan Books.

Свързани новини

25.11.2023 07:45

Легла във формата на сърце и джакузита с шампанско: в US хотели само за възрастни

Видян 2449 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хидромасажни вани във формата на сърце, заобиколени от листенца от рози, кръгли легла с тавани, които възпроизвеждат звездното нощно небе, и спиращи дъха хидромасажни вани за двама от чаша за шампанско с височина седем метра.

Добре дошли в курортите Cove Pocono в Пенсилвания, някога известни като "световната столица на медения месец" благодарение на множеството си хотели само за възрастни и причудливите характеристики на техните стаи. От момента, в който женените фотографи Маргарет и Кори Биенерт слязоха от колата и влязоха в Pocono Palace - един от трите хотела на Cove Pocono Resorts - те бяха очаровани.

"Мисля, че да видя нещо толкова превъзходно, игриво и забавно, но и насочено към възрастни - бях на седмото небе, защото се чувствах толкова свободна", казва Маргарет пред CNN Travel.

"Беше наистина един много вълшебен уикенд. Не можех да спра да снимам. И след като си тръгнахме, си казах: "Добре, кога ще се върнем?".

Не само причудливите стаи привлякоха вниманието на Маргарет и Кори. Това беше атмосферата от 60-те години на миналия век - помислете за организираните игри, които проверяват познанията ви за партньора ви, и състезанията по боулинг - както и за баровете с лед, в които се сервират коктейли със "забавни малки секси имена", както се изразява Маргарет.

Ретро атмосферата на Cove Pocono Resorts не изглеждаше остаряла, а беше привлекателна за трийсет и няколко годишните Биенърти. Маргарет и Кори не само че отчаяно искаха да се върнат, но и претърсваха интернет, за да намерят други подобни места в страната.

Така се ражда фотопроектът, наречен "A Pretty Cool Hotel Tour", който стартира в Instagram, набира популярност в TikTok и вече може да бъде разгледан под формата на книга: "Хотелски кич: A Pretty Cool Tour of America's Fantasy Getaways" от Artisan Books.

Възходът на хотела за меден месец



 През 1963 г. курортът Cove Pocono прави премиерата на хидромасажната вана във формата на сърце. Оцветено в яркочервено и заобиколено от огледални стени, с течение на десетилетието ваната във формата на сърце се превръща в символ на нова, по-рискована епоха.

През 1971 г. ваната във формата на сърце се появява на две страници в списание Life: снимка на двойка, която се целува по средата на горещата вана, е придружена от текст, в който се задава въпросът дали ваната представлява "излишък от богаташка вулгарност".

Скоро хотели в цялата страна започват да копират дизайна, който собственикът на хотел "Поконос" и дизайнер на ваната Морис Уилкинс не успява да патентова. Вместо да се обезсърчи, Уилкинс се заема да надмине себе си. През 1984 г. той дебютира с висока хидромасажна вана, проектирана така, че да копира чаша за шампанско. Той не забравя да го патентова и скоро апартаментите, предлагащи джакузито за шампанско, имат едногодишен списък с чакащи.

Хидромасажната вана с форма на купе на шампанско в Cove Poconos Resorts е пусната в експлоатация през 1984 г.


Когато почти четири десетилетия по-късно Маргарет и Кори се появяват в курортите Cove Pocono, те се сблъскват с модернизирани и обновени пространства, но основните характеристики, които са направили курортите известни, остават непокътнати.

Маргарет разказва, че първоначално е сметнала ваната с шампанско за "смешна", но след това е направила автопортрет с Кори, на който двамата седят във ваната и се прегръщат. В резултат на това изображението е по-скоро романтично, отколкото сиромашко.

За Маргарет и Кори тези изображения на ваната с шампанско се превръщат в теза на техния хотелски проект. Те се впускат в търсене на дестинации, които са по подобен начин "ултра игриви, романтични, само за възрастни", както се изразява Маргарет. Целта е била да се намерят места, които едновременно "изобщо не се вземат на сериозно и напълно се опират на това, което предлагат".


Издирване на хотели



Стаята "Северно сияние" в хотел Don Q Inn в Уисконсин пресъздава арктически пейзаж.

В построения през 80-те години на миналия век мотел "Галерия Холидей" в Саут Амбой, Ню Джърси, двойката се срещна с множество огледални тавани, кадифени тапицерии, вани във формата на сърце - но също така и със стая на тема джунгла и плажен апартамент. В калифорнийския хотел Victorian Inn те откриха легло с ретро автомобил. В построения през 90-те години Anniversary Inn, който има обекти в Айдахо и Юта, има вана с внушителен феникс, който се издига от пепелта над главата.

Скоро научават, че леглата с форма на сърце са трудни за спане. А причудливите тематични столове не винаги са особено удобни. Проследяването на електрическите контакти често се оказваше сложно.

Не всички хотели, които Маргарет и Кори посещават, са реликви от XX век. В хотел Designer Inn and Suites в Толедо, Айова - пребоядисан в началото на 2000 г. - двойката открива стаята "Heart's Delight", в която има кадифено легло с релефен купол и огледала с форма на розови сърца на тавана. Те с удоволствие разгледаха и розовия рай на мотел "Trixie", който дебютира през 2022 г. и е проектиран от драг кралицата Трикси Мател от славата на "Ru Paul's Drag Race".


Друг интересен момент бяха тематичните стаи с легла от мидени черупки в хотел Best Western в Галена, Илинойс. Когато Маргарет и Кори откриха тези стаи, те разбраха, че дори веригите хотели, поне тези, управлявани от креативни собственици на франчайз, могат да имат една или две странни стаи.

"Те не могат да използват тематичните стаи в реклами или каквито и да било промоционални материали", обяснява Маргарет. "Понякога ги наричат "тайни" стаи. Те винаги са забавни за откриване."

Има прилики между повечето хотели, представени в социалните медии на Маргарет и Кори и в книгата, но понякога има места, които може да изглеждат по-малко очевидни. Макар че Маргарет и Кори като цяло гравитират към пространства само за възрастни, някои от хотелите, които представят - като Wildwood Inn във Флорънс, Кентъки, където се намира стая без прозорци, "арктическа пещера" - са семейни и децата също са добре дошли.

Някои от пространствата са по-нестандартни интерпретации на концепцията за хотел - спомнете си Love Cloud, малък самолет, оборудван с легло с червени чаршафи, или Don Q Inn в Уисконсин, който включва преустроен самолет, който остава на земята, но също така предлага стая на космическа тематика и стая на арктическа тематика с изненада от полярна мечка.

Маргарет казва, че целта на двойката винаги е била "сърцата им да ни водят натам, където трябва да отидем".


Да видя нещо толкова разчупено, игриво и забавно, но и насочено към възрастните - бях на седмото небе, защото се чувствах толкова освободена.


Много от хотелите, които те отразяват - въпреки че са изключително подходящи за Instagram - са отпреди появата на мобилните телефони. Те не са разпръснати из социалните мрежи, често дори не са особено добре рекламирани. За да намерят потенциални места за посещение, Маргарет и Кори разчитат да издирят дизайнери и да ги помолят за списъци с хотели, по които са работили.

Получават и препоръки от уста на уста от потребители на социалните медии. Хората коментират: "Родителите ми прекараха меден месец на място с легло във формата на сърце" под публикация в социална медия и Маргарет ги пита за точното местоположение. След това двамата с Кори нанасят дестинациите на карти и се впускат в мамещи пътешествия из САЩ.

Където и да се отправят, Маргарет и Кори носят със себе си фотоапарати. Споделената любов към фотографията ги свързва още при първата им среща в колежа и макар че стиловете им обикновено се разминават, за този проект двамата споделят твърда творческа визия.

"В началото и двамата бяхме очаровани и се фокусирахме върху различни елементи", обяснява Кори. "А след това, тъй като правим проекта от толкова дълго време, вече имаме нещо като собствен стил."


Освен снимки Маргарет и Кори заснемат и филмови кадри. Видеото им помага да уловят мащаба на апартаментите и им позволява да провеждат обиколки с екскурзовод и да обясняват странните елементи в стаите. Например всеки, който се интересува от механиката на плаващото джакузи с шампанско, може да види обяснението на Маргарет в социалните мрежи.

"Това всъщност е оптична илюзия", казва Маргарет пред CNN Travel. "Зад ваната има огледала и тя всъщност не стои на стеблото. Така че се изкачвате зад ваната до втория етаж и слизате във ваната. Тя стърчи от стената, но всъщност седи на втория етаж".

"В помещението има и нормален душ, така че това не е единствената ви форма на къпане", добавя Кори.


 Значението на кича

Маргарет и Кори понякога се забавляват с хотелите, които посещават, но винаги с чувство на почит и признателност. Те настояват, че наричането на хотелите "кич" в заглавието на книгата им е комплимент, а не обида.

В края на краищата, казва Маргарет, в "забавния аспект - глупавия аспект - има умисъл". Колкото повече проучвания правят, колкото повече хотели виждат, толкова повече тя и Кори са сигурни в това.

"Собствениците искаха този наистина лекомислен аспект на романтиката - да ви дадат забавно преживяване, което да говори на вашето детско аз, самите аспекти на тези стаи в Дисниленд - но да кажат, че това е за вас и вашия зрял живот, за вас и вашия романтичен партньор", казва Маргарет.

За Маргарет интересен страничен продукт на проекта е как той е предизвикал консервативното ѝ християнско възпитание. Двамата с Кори са израснали в евангелистки семейства, където Маргарет казва, че "всяка форма на сексуалност е толкова актуален въпрос". Маргарет казва, че е почувствала това особено силно като жена.

"Никога в живота ми не е имало момент, в който да се чувствам много удобно или да съм поканена да бъда сексуален човек", разсъждава Маргарет.

Макар че Маргарет и Кори са се дистанцирали от това религиозно възпитание, Маргарет казва, че започването на този проект и посещението на тези хотели само за възрастни - включително спирка в суингърския хотел Mon Chalet в Колорадо - "наистина е предизвикало много от моите възгледи за самата мен".



"Посещението на места само за възрастни, които са игриви и много леки, ме покани в пространство, в което не съм била канена преди", казва тя.

За Маргарет това е същината на поредицата:

"Радвам се, че давам на все повече хора разрешение да бъдат такива, каквито искат да бъдат, и да открият в романтичен план това, което работи за тях", казва тя.

"И независимо дали сте с партньор или не, намерете начини да изразите себе си и да се почувствате като себе си, независимо дали това е сексуално или по друг начин, защото отново, дори само дизайнът на тези места може да ви предизвика."


Бъдещето на тематичния хотел

Макар че повечето от хотелите, които Маргарет и Кори разглеждат, се намират в САЩ, в книгата се обръща внимание и на няколко хотела в други части на света.

В Ибиса, Испания, наскоро откритият Romeo's Motel & Diner е вдъхновен от старите американски хотели. Маргарет и Кори разказват, че дизайнерът Диего Калво се е свързал с тях в социалните медии, за да им съобщи, че много от техните снимки са включени в неговото табло за настроение.

Маргарет и Кори били поласкани. След това, когато отишли да посетят испанския хотел и видели ваните във формата на сърце и яркия декор, се влюбили в пространството. Преживяването ги накарало да се замислят и за бъдещето на кичозните тематични хотели - ако някога те са изглеждали лепкави или остарели, днес много млади хора намират избледняващия им блясък за привлекателен и интригуващ. Помага фактът, че те се появяват в социалните медии, но според Маргарет става дума и за това, че хората осъзнават колко забавни могат да бъдат тези неочаквани пространства.

"Колко често ще влезете в стая, която ви пренася в съвсем различен свят и ви дава много специфично преживяване, което може да ви разсмее, може да ви накара да се почувствате неудобно?", казва тя.

"Нещо, което може да се превърне в незабравимо преживяване, е просто да предоставиш на двойката различна среда, с която не са свикнали."


 Източник: CNN


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката