Свързани новини

18.02.2013 10:56

Разследват Семерджиев за палатите му

Видян 1493 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проверка на палатите на бившия шеф на ДКВЕР започва Националната агенция за приходите (НАП), съвместно със Софийска градска прокуратура, съобщи Дартснюз.


Ревизорите ще разследват доколко притежаваното от Семерджиев имущество отговаря на официално декларираните от него доходи. Проверката ще обхване и членовете на семейството му, както и близки до него дружества. Резултатите ще бъдат изпратени на Софийска градска прокуратура.


При подобни проверки данъчните инспектори оценяват цялото притежавано имущество от съответното физическо лице и го съпоставят с приходите му. Ако се установи разлика, се начисляват дължимите данъци, заедно с лихвите за пет години назад.


Разследване на ТВ7 установи редица скандални факти около забогатяването на Семерджиев. Като човек, назначен от Бойко Борисов и с протекцията на Трайчо Трайков, той е работил през цялото време в конфликт на интереси, тъй като незаконно е лобирал в полза на частни фирми на свои близки роднини и приятели, установи проверката на телевизията.


В затворен комплекс "Черешова градина" от еднофамилни къщи с басейн във вилната зона на Кошарица, край Несебър е един от имотите за отдих на бившия председател на ДКЕВР. Вилата е купена за 35 000.лв., но, според брокери на недвижими имоти, реалната й пазарна стойност е поне двойно по-висока, твърди ТВ7.


Ангел Семерджиев купува имота от Анелия и Румен Димитрови. На адреса на семейството в София е регистрирана фирмата "Проенерджи трейд" с предмет на дейност търговия с електроенергия. Фирмата е получила лиценз за тази дейност от ДКЕВР, а документът е одобрен от председателя на комисията Ангел Семерджиев. Справка в търговския регистър сочи, че собственик на фирмата е Анелия Димитрова. Тя е и кръстница на детето на Ангел Семерджиев, твърди съпруга й Румен Димитров.


Според него реално той управлява фирмата. Биографията му също го свързва с енергетиката и през друга фирма, която оглавява – "Общинска застрахователна компания", контролирана от Христо Ковачки през неговите четири Топлофикационни дружества и ТЕЦ-Брикел. Семейството продало имота на шефа на ДКЕВР на символична, според местните хора, цена, а после наистина получило лиценз, но това не било конфликт на интереси.


Сред всички тези придобивки, които посочва в Имотната си декларация пред Сметната палата за миналата година, Ангел Семерджиев пропуска да декларира и мезонет от 168 кв.м. в охраняван комплекс на брега на морето в Несебър. Той го купува през март 2011 г. за сумата от 182 480 лв. или 90 хил. евро.


Проверката ни в Агенцията за недвижими имоти, която продава апартаменти в този комплекс, обаче показа, че цената на кв.м. е 1260 евро, т.е. за мезонет от 168 кв.м. цената би трябвало да бъде 211 680 евро, а не 90 хил. евро, колкото е платил Семерджиев.


Продавач на луксозната придобивка на Семерджиев е бизнесменът Николай Николов, който е построил и комплекса. Той също има бизнес, свързан със зелената енергия.


Неговата фирма "Транзакта" изготвя проекти за производство на енергия от възобновяеми енергийни източници, пише в официалната интернет страница на дружеството. Купувачът на мезонета Ангел Семерджиев в качеството си на председател на ДКЕВР е в конфликт на интереси, тъй като регулира тези дейности.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец