Свързани новини

18.02.2013 10:25

Парламентът ще избира нов шеф на ДКЕВР с мнозинство от две трети

Видян 1235 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броени дни след като беше назначена за председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, Юлиана Иванова подаде оставка. Като мотив за постъпката си тя посочи скандала с незаконната он лайн търговия на цигари, която фирмата и е извършвала.

По-рано от правителствената пресслужба изпратиха писмо до медиите, в което се казва, че премиерът Бойко Борисов е поискал оттеглянето на Иванова, тъй като при предварителните разговори, преди да поеме поста, тя не го е информирала за участието си във фирма, за която в последствие се установи, че е развивала незаконна търговска дейност. Иванова обаче отрече някой да е искал оставката й.

„Смятам, че има опасност да бъде накърнен имиджа на Държавната комисия като една от най-важните институции в държавата. Аз го обмислям още от момента, в който стана скандала, не е чак толкова дълго времето на обмислянето ми, но реших, че така ще е най-добре. Скандалът не беше малък, който стана около продажбата на цигари он лайн, а човекът, който седи на този пост, все пак трябва да има някакъв имидж. Когато човек заеме такъв пост, би трябвало и доверието към него да е пълно”, коментира постъпката си Юлиана Иванова.

Иванова не пожела да даде разяснения относно проверката, която в момента прокуратурата извършва в ДКЕВР. „Това, което са поискали като документация, всичко им е предоставено”, уточни тя.



Още тази седмица трябва  да бъдат приети промени в Закона за енергетиката, които да позволят нов избор на председател и членове на Държавната комисия за енергийно регулиране (ДКЕВР) от Народното събрание. Управляващите предлагат изборът да става с мнозинство от две трети, а броят на членовете на регулатора да се увеличи от деветима на 11. Това се разбра от интервю на министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев пред Нова телевизия.

Правителството не говори, а действа, защото промените в законите трябва да са факт още тази седмица, така че изборът на ДКЕВР да става с две трети от Народното събрание, каза министърът. Надяваме се да имаме в най-скоро време състав на ДКЕВР, подкрепен от две трети от депутатите", допълни той.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци