"Очаква се този месец да завършат всички проверки, а това ще развърже ръцете на разследващите органи да дадат отговор на въпроса къде са отишли парите, платени авансово".

Свързани новини

06.11.2022 17:11

Разследваме лидер на партия в НС: Вътрешният министър

Видян 3790 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Има напреднали разследвания за корупция срещу политици и набъбват с всеки ден. Сред тях има и лидери на партии, включително и парламентарно представени. Има сериозни данни за извършени нарушения, свързани с движения на финансови средства", това каза за БНР служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. "Когато дойде моментът, в който няма да застрашавам действията по разследването, ще обявя и имената им", уточни той.


Демерджиев коментира и разследването за магистрала Хемус, по което обвиняемите вече са 9 души. "Част от тях са собственици на много сериозни дружества. Всеки може да свърже тези дружества с други лица назад по веригата", посочи министърът. По думите му разследването сега се е развило, защото НАП си е свършила работата - назначени са неизвършени досега проверки, по които приходната агенция работи с изключително бързи темпове.


"Очаква се този месец да завършат всички проверки, а това ще развърже ръцете на разследващите органи да дадат отговор на въпроса къде са отишли парите, платени авансово", обясни Демерджиев.


Министърът коментира и твърденията си, че във всяко едно от нивата на настилката на автомагистрала Тракия има вложени некачествени материали и неща, които не трябва да се намират там. Демерджиев посочи, че не нужно да си специалист, за да видиш качеството на настилката, а е нужно да познаваш нормативните изисквания към нея.


"Проверката на качеството показва отклонение на всеки един от пластовете на това, което е полагано на трасето на магистралата, където сме вземали проби. Това ще продължи и ще се вземат проби от други пътища", каза Демерджиев. И допълни, че като се направи рекапитулация, "поразително съвпадат размерите на невложените или лошо вложените материали със сумите, които се коментират в общественото пространство като връщани на възложителите на тези поръчки". "Някой е нарушил ангажимента по договора, влошил качеството на настилката, застрашил живота и здравето, увредил държавата. А от това какво следва, ще каже прокуратурата", заключи министърът.



Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 06.11.2022 23:05

    Циганката Деси Андерсен ще става реп. сенатор в САЩ, тя се оплаква, че не й давали да учи навремето в България на 8 годишна възраст, когато се чудеха и тогава както и сега как да накарат ромчетата да ходят на училище и да учат, а не да тичат да се омъжват , послъгва жената като истински амер. сенатор

  • 002 Средностатистическа пийпълометрична бройка 06.11.2022 22:17

    Само по далаверата "магистрала Хемус" бокоорките отмъкнаха над 4-5 МИЛИАРДА от държавата, но за сега успяха да заловят само един нарочен за жертва крадец само за 53 милиона. Това прави разкриваемост около 0.9% на откраднатото !

  • 001 Еманацията на днешната справедливост действа 06.11.2022 20:03

    Тежки разследвания. И на края ще се окаже, че за нищо няма фоказателства и факти. Само Кокорчо ще го изкарат най-голямия престъпник в държавата,а и в Европейския Конгломерат. С 12 прокурора ще се докже нетрислислено, че госин Кокорчо се бил напил и се би збил и не си бил платил храната в столовата на министерството за цели 167,75 лева !!! Се некой требе да опере пешкира, разбириши!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв