Ще ги видите, свързани са с много интересни дружества. На мен ми изглеждат високопоставени, сериозни дружества. С кого са свързани тези дружества, вие знаете много добре, през годините."

Свързани новини

28.10.2022 15:22

С пари за АМ Хемус е построен хотел: Демерджиев

Видян 1644 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


С парите за строителството на магистрала Хемус е построен хотел, съобщи служебният вицепремиер Иван Демерджиев. По думите му до повдигането на нови обвинения се е стигнало, след като е подобрено взаимодействието между МВР и прокуратурата през последните два-три месеца.


"По-скоро става въпрос за хотел, но пак ви казвам, нека да не изпадаме в подробности. След като са преминали през няколко дружества, са отишли в построяването на нещо съвсем различно от магистрала Хемус - на хотел", каза министърът на вътрешните работи пред журналисти в кулоарите на парламента.
"Има производства, които се задвижиха.


Вече знаете, имаме и първите резултати - имаме 9 привлечени лица към наказателна отговорност по случая Хемус. И апелирам много внимателно да видите кои са тези лица. Защото това не са онези граждани, неизвестни никому, анонимни, които виждахте по телевизията в началото на случая. Ще ги видите, свързани са с много интересни дружества. На мен ми изглеждат високопоставени, сериозни дружества. С кого са свързани тези дружества, вие знаете много добре, през годините", каза още той.


Миналата седмица прокуратурата обвини още 8 души във връзка с разследването, но без да съобщава имена. Според неофициална информация сред новите обвинени попадат Георги Георгиев от Лом, Лиляна и Павел Божилови, които са на ръководни позиции във фирми, част от верига, в която една компания получава пари за строежа на магистралата и ги прехвърля на друга, като възлага изпълнението, сочат данните от разследването.


Обвиненията към първия, подведен под отговорност - бившия съдия по футзал Борислав Колев, пък бяха прецизирани.


По повод изпратеното от главния прокурор писмо за изграждане на съвместни екипи за анализ и мониторинг на 6 вида престъпления Демерджиев коментира, че искането ще бъде разгледано, за да се види дали има основание за формирането на такива екипи.
Демерджиев обеща и създаване на организация за кръвни проби за пияни и дрогирани шофьори, която да е във всеки областен център в страната и пробите да стават за няколко дни.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.10.2022 20:36

    Агаль-агаль, ден да мине, друг да дойде. Мекеретата ще върнат ли парите?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева