Сред най-популярните местни острови на Малдивите е Маафуши (горе), който предлага изобилие от плажни барове, ресторанти, водни спортове и екскурзии за гмуркане с шнорхел, според Адриана Нептуна, ловец на оферти за Малдивите и TikToker.

Свързани новини

08.10.2023 07:57

Раят - за стотинки! Как да почивате на Малдивите за МНОГО по-малко, отколкото си мислите

Видян 27442 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не е нужно да изпразните банковата си сметка, за да отседнете на Малдивите. Всъщност можете да си намерите хотел само за 38 паунда (46 долара) на вечер.

Трикът? Настанете се на обитаем остров, а не на курортен остров...  

Адриана Нептуна, многократно награждавана блогърка, която неотдавна посети няколко обитаеми острова, казва пред MailOnline Travel: "Това е съвсем различна атмосфера и може да се окаже, че ви харесва повече. Помислете за идилични, лазурно сини плажове с тропическа музика, малдивски местни жители, които продават пресни кокосови орехи, и вкусни малдивски ресторанти".


ОСТРОВ МААФУШИ


Сред най-популярните местни острови на Малдивите е Маафуши (горе), който предлага изобилие от плажни барове, ресторанти, водни спортове и екскурзии за гмуркане с шнорхел, според Адриана Нептуна, ловец на оферти за Малдивите и TikToker.


Сред най-популярните обитаеми острови на Малдивите е Маафуши, който предлага изобилие от плажни барове, ресторанти, водни спортове и екскурзии за гмуркане с шнорхел, според Адриана, която описва посещението си там като "автентичен начин да общуваш с местните жители".

Островът се намира на 40 минути от международното летище Велана в Мале с ферибот, който струва около 30 паунда (36 долара).

Адриана препоръчва и 90-минутните обществени фериботни услуги, които тръгват от кей 1 на Мале в 14:30 ч. всеки ден с изключение на петък и струват само 3 долара (2,30 лв.).
Хотели

Alaika Maafushi - 40 паунда (48 долара) на вечер, стандартна двойна стая, включена закуска, цена за април 2024 г.




Тази къща за гости е оценена с "много добра" оценка 8,5/10 в Booking.com и се намира в южната част на острова, на няколко минути от местния плаж (където плажното облекло е забранено) и на около 15 минути пеша от плажа Бикини, където туристите могат да носят бански костюми.

Гостите могат да се възползват от климатик, безплатен Wi-Fi, рум сервиз, пералня, безплатен паркинг, безплатни тоалетни принадлежности и телевизор с плосък екран в стаята.

'Mumbaikichori' го описва като "настаняване в бохемски стил" с екстериор, който "ще накара очите ви да се влюбят за секунди", в ревю в Tripadvisor.

Бившият гост споделя, че има голямо разнообразие от стаи, "от луксозни до суперлуксозни", които са просторни и добре оборудвани.

В друго ревю "Sneha" казва, че "се чувства като у дома си" с чудесна храна, "перфектния" домакин и "най-добрите цени" на предлаганите дейности.


Maamadi Boutique, Маафуши - £44 ($53) на вечер, двойна стая супериор, 6 паунда (7,30 долара) закуска, ноември 2023 г.




 Maamadi Boutique е оценен като "добър" в Booking.com и се намира на две минути пеша от плажа Маафуши.

Хотелът предлага прости климатизирани стаи със самостоятелна баня, както и ресторант на място, обща градина и тераса, основно дървено обзавеждане, безплатен Wi-Fi и летищен трансфер срещу допълнително заплащане.

'Raghav' твърди, че това е 'най-добрият хотел в Маафуши' в ревю за Tripadvisor, в което се възхваляват 'вкусната храна' и 'дружелюбният и невероятен персонал'.

В друго ревю "Jacobo G" казва, че това е "буквално рай на земята" и "най-доброто място, на което съм отсядал някога" с "изключително внимателен персонал, вкусна храна и напитки и прекрасна стая и дизайн".


 Ci-Ritorno View, Maafushi - £38 ($46) на вечер, луксозна двойна стая или стая с две отделни легла, закуска £4 ($4.88), ноември 2023 г.




Този хотел, оценен като "приятен" с 6,8/10 в Booking.com, се намира в центъра на остров Маафуши, който е популярен с гмуркането с шнорхел и уиндсърфинга.

Удобствата включват безплатен Wi-Fi в целия хотел и безплатно ползване на велосипеди.

Бившият гост "Mike G" казва, че "не е имал представа, че на Малдивите има достъпни места за отсядане", докато не открил хотел Ci-Ritorno View и "влязъл".

'Стаята беше голяма, леглото беше супер удобно, а аз съм придирчив към съня, закуската беше хубава, хотелът беше само на три минути пеша от плажа, всичко беше достъпно пеша, а наблизо имаше няколко ресторанта и магазини', каза той в ревю в Tripadvisor.


Ресторанти


Адриана казва: "Има много ресторанти, от които да избирате, повечето от тях са директно на плажа.

"През нощта ресторантите са осветени със стотици приказни светлини, които придават на бреговете ослепителна, магическа атмосфера.

"Повечето ястия на острова варират от около 2,50 до 7 паунда и предлагат всичко - от индийски и азиатски до италиански и малдивски. На острова има и няколко луксозни и специализирани ресторанта, които са с по-висок ценови диапазон".

Нейните предложения за евтини заведения за хранене включват Fine Bake by Suzy - за торти и закуски, Hiyala Mariyaadhu - за морски дарове, The Palm Cafe - за италиански и китайски ястия, Oceana Garden - за морски дарове и средиземноморска кухня, и Hot Bite - за пица.


 Източник:Dailymail


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите