One&Only, Мавриций
01/02

Свързани новини

22.05.2023 09:55

За Мавриций, който е по-красив от Малдивите и как Африка изпреварва България

Видян 7429 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борис Ангелов
Мавриций - София

„В България няма истински лукс”, казват много от мечтаните от нас високоплатежоспособни туристи от чужбина, за да обяснят защо заобикалят страната ни и, ако съдим по едно от техните любими места – Мавриций, за това си има истински причини. Намерили са ги и богатите българи, които също избират райския остров не само пред родните курорти, но дори и пред Малдивите и Сейшелите. Островът обаче е достъпен и за средната класа.



One&Only


„Миналата година за първи път и само през Hummingbird Travel оборотът от България на 4-те топдестинации в Индийския океан стана 8-цифрена сума в евро, а тази година само за 4 месеца преполовихме резултатите от миналата година”, разказва базираната в Лондон Ива Акрабова, която е търговски директор в прочутата лондонска фирма – експерт в тази най-желана посока на света от пътешествениците.


"Разбираме от едно нещо, не от всичко, и го правим, важно е отношението и познаването на конкретните обекти за всички ценови нива", добавя тя. По-долу в текста ще намерите имената на селектираните от британците най-добри български агенции за Мавриций, Малдивите, Сейшелите и Шри Ланка. Сега се връщаме на райския остров...


Мавриций се оказва доста удобен за българите, защото само на час полет от нас е летището в Истанбул, откъдето Turkish Airlines директно пренася пътешествениците до целта за 9 часа. Не гледайте прогнозата за времето предварително. Тя няма никакво значение, а ако денят го пишат дъждовен, знайте, че пороите се изливат за половин час и след минути от тях няма помен дори по пясъка.


Първото впечатление от острова са чудесната аерогара, особено на фона на оставената почти без надзор софийска с нейните вечно неработещи апарати за паспорти и зеещите празни пространства и магазини, и прекрасните пътища. Когато човек види и столицата Порт Люи с нейните модерни нови сгради, няма как да не остане с впечатлението, че благодарение на природната красота, но и на много работа и чужди инвестиции, каквито ние от години нямаме, Африка, представена от Мавриций е отишла далеч по-напред от нашата страна, нищо че членуваме в ЕС.


Голямото богатство на Мавриций обаче са курортите. В туризма, с който уж толкова се гордеем, африканците пък ни водят със светлинни години. Достатъчно е да се спомене, че докато средни и ниски международни брандове едва сега започват да стъпват край нашето море, на райския остров всички са се наредили и са в надпревара.



One&Only


 One&Only е, ако не №1, то поне в Топ 3 на глобалните вериги в момента, а нейният маврициански комплекс Le Saint Geran неотдавна беше класиран пети сред 10-те най-романтични места в света и особено за меден месец. Богатите българи обичат това място и все повече го посещават, включително фантастичната му частна вила, която в момента – на ръба на местната зима с 27 градуса температура на въздуха и толкова на приказния изумруден Индийски океан тук, което е т.нар. нисък или в превод – по-евтин сезон, се дава за 8000 евро на нощ.


Всички стаи, които – разбира се – са в доста пъти по-достъпни,  са с изглед към голямото синьо, а екстрите са толкова много, че е трудно да бъдат изброени, но най-важната е великолепното чувство за „непоносимата лекота на битието”, което ризортът създава. За родните власти остава да си мислят защо супер селективната верига One&Only прави своите чудеса не само на Мавриций, Малдивите или в Дубай, където открива 3-и комплекс, но и при братята черногорци до нас на Балканите със своя Portonovi, а не инвестира у нас?...



Shangri-La


Shangri-La Le Touessrok има други предимства. Не стигат 4-те непрекъснати километра пясъчна плажна ивица, огромната морава за хеликоптерна площадка, и прекрасната кухня, но тук за всеки турист се грижат по 3-ма души персонал.



Shangri-La


Сървисът, който е един от ужасяващите проблеми на бг туризма, тук е решение. Ризортът има две невероятни богатства. Това са 2 острова. Единият е отреден за голфигрище. А другият, свързан през 20 минути с комплекса с моторни лодки, е само за плаж, обяд и релакс. Прекъсват ги само обикалящите музиканти, които като трубадури със своите китари забавляват онези гости, които решат, че има нужда.



JW Marriot


JW Marriott Mauritius Resort e разположен с прекрасните си малки вили в колониален стил в подножието на планината  Le Morne – някогашен вулкан, който сега е забележителен с приказната си джунгла, спиращите дъха водопади, ендемичните –т.е. уникални за света животински и растителни видове, свещените езера и най-високата в света статуя на богинята на войната Мурти, 7-те цвята земя – почвата, на която виреят над 50 вида палми, чаени плантации и също безкрайни зони със захарна тръстика, заради която на възвишението се е разположила дори фабрика за ром, която си е и туристически обект, за разлика от родните заводи за ракия.


Освен с плаж с чудесен мек пясък като брашно и с условия за всякакви спортове, изискващи вятър и вода, комплексът може да се похвали с пищна тропическа градина, сред която са къщичките му за гости и с наистина неповторими по големината и яркостта си звезди над нея нощем.


Освен водещите чужди вериги, сред които са още Four Seasons, Le Meridien и други по -скромни и бюджетни хотели, Мавриций има и собствени брандове. Един от тях е с лесното за запомняне име Лукс.



LUX* Grand Baie


Харесахме много LUX* Grand Baie с дизайна на Кели Хоппен. Стилът много ще се хареса на българите, защото по нещо напомня Дюн на Слънчев бряг. За нашите туристи хит е и прекрасният плаж със златен и мек пясък. Но фаворит ни е Bissou – зоната на инфинити – басейна на покрива с люлка над него и бар и различни кътове наоколо на панорамния етаж, разкриващ гледка към преливащите сини тонове на свръхчистото и много топло море.



Prince Maurice


Международна е другата силна хотелска верига от Мавриций на име Constance с нейната най-прекрасна собственост Prince Maurice. Ако влизате откъм острова, ще попаднете в чудесен парк, а ще навлезете в хотелската част през поетично и романтично измислени интериори в колониален стил, които – също като общия дизайн на интериора, имат нещо балийско в духа си. Има възможност да прстигнете и откъм морето, което ще напомни на онези от вас, които имат памет, за Елените от 80-те години с големия плаж и пръснатите наоколо мънички курортни къщички. Апропо, тук са единствените водни вили на Мавриций, но те не са като на Малдивите, защото са разположени в речно устие, изливащо се в океана. ВИЖ СНИМКИ ТУК!


Накрая, но не на последно място представяме някои от най-добрите агенции в България за Мавриций, Малдивите, Сейшелите и Шри Ланка - по азбучен ред, за да бъдете спокойни за избора си, който – повярвайте ни е важно как ще направите, защото все пак пътувате до другия край на света, а не всяка табела е добра:


Астра Холидей
Елит Травел
Елта Травел
Интергрейд
Инфинити
КруизГуру
Мапи Турс
Травел Адвайзърс
Травълърс БГ
Чанс Травел




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец