Урсула фон дер Лайен дава пресконференция в Брюксел на 1 февруари. (Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)

Свързани новини

02.02.2023 11:32

Радвам се, че се върнах в Киев за четвърти път след нахлуването на Русия: Председателят на Европейската комисия

Видян 1011 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия, пристигна в украинската столица Киев преди срещата на върха ЕС-Украйна в петък.

"Радвам се, че се върнах в Киев, за четвърти път след нахлуването на Русия", написа фон дер Лайен в Twitter. "Този път с моя екип от комисари. Тук сме заедно, за да покажем, че ЕС подкрепя Украйна както никога досега. И да задълбочим още повече нашата подкрепа и сътрудничество. "

Министър-председателят на Украйна Денис Шмихал обяви срещата във вторник, но не предостави подробности за това кой ще присъства. В интервю за Politico, публикувано в понеделник, той заяви, че Украйна, която получи статут на кандидат за членство в Европейския съюз през юни миналата година, има "амбициозен план" за присъединяване към блока през следващите две години.

Преди срещата украинските власти проведоха серия от антикорупционни обиски в цялата страна, при които бяха открити тайници с пари, както и луксозни часовници и автомобили.

Президентът Владимир Зеленский заяви, че правителството му работи по "нови реформи", които ще направят страната "по-човечна, прозрачна и ефективна", докато се подготвя да се срещне с представители на ЕС в петък.

Мерките за борба с корупцията са "важно измерение на процеса на присъединяване към ЕС", заяви Ана Писонеро, говорител на Европейската комисия, на 24 януари.



Снимка: Dursun Aydemir/Anadolu Agency/



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 02.02.2023 12:18

    Тази силно корумпирана служителка на глобалистите когато и да бъде осъдена от човечеството все ще бъде късно. Потроши десетки милиарди на европейците за интересите на фащ в Украйна и икономическото разрушаване на Европа и стотици милиарди за експериментални течности, заради които смъртността в Европа се е увеличила.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак