Журналистите разпитваха Макрон по различни въпроси, включително за връзките му с Путин.

Свързани новини

10.01.2023 09:27

Макрон: Путин "не е неприятен", когато го срещнеш

Видян 1086 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският президент Владимир Путин не е "неприятен" човек, заяви Еманюел Макрон, но това не може да бъде оправдание за започване на война срещу Украйна. Френският президент направи тази странна забележка по време на участие в събота в Les Rencontres du Papotin - телевизионно предаване, водено от група журналисти с аутизъм, предаде telegraph.co.uk.

Журналистите разпитваха Макрон по различни въпроси, включително за връзките му с Путин.

"Когато го срещнеш по този начин, той не е неприятен. Това е парадоксът", заяви Макрон и добави, че "няма нищо, което да оправдава започването на война"

Френският президент също така изрази мнението си за корените на конфликта между Москва и Киев, като заяви, че истинската цел на Путин е възстановяването на руската "империя" Макрон обаче не уточни как точно продължаващите военни действия могат да помогнат за постигането на тази предполагаема цел.

"По принцип той започна тази война, за да си върне териториите и да разшири периметъра на Русия до някогашната империя. Той пое много тежка отговорност за себе си, за своя народ, очевидно за народа на Украйна и за всички нас. Аз виждам нещата така", каза Макрон.


 Президентът също така предупреди, че не бива да се поддаваме на погрешното схващане, че руските войски са на ръба на поражението в Украйна. Въпреки че тези сили са понесли известни загуби, Макрон твърди, че силите на Киев далеч не са постигнали победа на бойното поле.

Макрон неведнъж е подчертавал необходимостта от провеждане на преговори с Русия. В същото време Париж следва колективната антируска позиция на Запада и активно подкрепя Киев, като едва миналата седмица обеща нова партида колесни танкове за украинските военни сили.


 Снимка: Ройтерс



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей