Свързани новини

17.08.2021 09:24

Радев пред ИТН: Изключително важно е да се отнасяме по-отговорно, за да има правителство

Видян 2143 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев започна допълнителни консултации с парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на правителство. Първи при държавния глава влязоха представителите на „Има такъв народ”.


„Отговорността, която получихте с първия мандат за съставяне на правителство, не се реализира. Явно - и политическата ситуация се изостри. Изострят се обаче и кризите, пред които е изправена България. Това повишава необходимостта да имаме редовен кабинет. Затова е изключително важно да се отнасяме всички по-отговорно към възможностите за диалог, компромиси и консенсус, за да успеем да съставим редовно правителство”, обърна се към представителите на „Има такъв народ” президентът Румен Радев, предаде Нова тв.


По думите му трябва да бъдат изчерпани всички възможности за съставяне на кабинет в настоящия парламент. Затова е започнал консултации с партиите.


„За нас е важно да чуем и вашата формула за взаимодействие с другите парламентарно представени политически сили, за да се намери верният път и да имаме успех в съставянето на редовен кабинет в рамките на това 46-о Народно събрание. Това е което очакват българите, на фона на кризата, пред която сме изправени”, добави Радев.  


Тошко Йорданов от ИТН отчете, че страната е изправена пред редица кризи. На Консултативния съвет за национална сигурност, проведен вчера, според него обаче е станало ясно, че голяма част от проблемите могат да се решат в парламента, независимо дали има правителство, или не.


„Дори да е служебното правителство, или ново служебно правителство - то да може да си върши работата, а парламентът да му е подсигурил възможности да се справи с тези кризи”, уточни той. 


Относно неуспеха на „Има такъв народ” за съставяне на правителство, Йорданов 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.08.2021 09:54

    ИТН са за сега най-големите идиоти влезли в НС поради огромната грешка отново на народа ! ИТН са същата шайка гамени и идиоти като ГЕРБ, нямат никаква разлика в поведение, маниери и начин на общуване с другите по-малобройни партии ! България загуби време и мечти с тези чалга-политици !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец