"Но за това несправяне, според мен трябва да се търси смяна на състава на ЦИК. Още повече, че този състав е от времена, в които съвсем друга беше политическата конфигурация, той не отразява реалността в момента", посочи премиерът.

Свързани новини

08.11.2023 09:43

Радев няма право да ми отказва: Денков

Видян 908 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Президентът няма никакво право да отказва смяна на шефа на ДАНС”, заяви премиерът на ротация Николай Денков по време на живо излъчване на страницата на МС във Фейсбук. „Така държавният глава ми пречи да си изпълнявам задълженията, които имам по Конституция и закон. Така че той надхвърля правомощията си. Аз трябва да мога да работя с председателя на ДАНС, за да си върша работата", посочи Денков.


Напомняме, че според експерта по конституционно право доц. Наталия Киселова за подобно искане от страна на Денков са необходими ясни законови основания, но никое от тях не е на лице в мотивите на премиера. Той обаче отново подчерта, че ако стане нещо в сферата на националната сигурност и Радев не освободи шефа на ДАНС, то президентът ще носи отговорност за това.
Денков посегна и на ЦИК, без да има компетенции и правомощия за това, за разлика от ДАНС тя дори не му е подчинена.


"Комисията не се справи добре с провеждането на изборите този път. Нарушиха ИК. За това несправяне трябва да се търси смяна на състава на ЦИК, още повече че той е от времена, в които политическата конфигурация беше съвсем друга. Той не отразява реалността в момента.Това трябва да го направи НС”, коментира още той.


Премиерът коментира и разтурването на НС заради липса на кворум. “Надявам се да бъде моментна слабост, свързано с това, че всяка от партиите осмисля резултатите от изборите и ще реши как да продължи напред”, каза Денков.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни