Заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е допуснал някои административни нарушения при действията му

Свързани новини

07.11.2023 12:22

Зам.-министър Стойнов е направил нарушения, но те не бяха повод за отмяна на машинния вот: Денков

Видян 1200 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е допуснал някои административни нарушения при действията му, които провокираха справката на ДАНС, коментира премиерът Николай Денков, който досега твърдеше обратното и с чийто подпис същият е назначен.

По думите ту му тези нарушения не са били повод за отмяна на машинния вот.


"Със сигурност заместник-министърът е направил няколко административни нарушения, но те не са причина за отмяна на машинния вот. Например това, че е използвал лични устройства, където не е трябвало. Да обърна внимание, че това се е случвало и на предишни избори. Така че тук той не е направил нещо извънредно, просто е трябвало да бъде малко по-внимателен, защото този тип административни нарушения бяха повод да се вмени, че в него е вината за отмяна на машините на първия тур.

Истинската причина да се махнат машините е първо, че заместник-председателят на ДАНС не провери информацията, която изпрати и второ, че я изпрати публично, без да бъде проверена, така че нямаше време да се реагира и да се види има ли опасност за машините. Това послужи на ЦИК като основание да няма машини на първия тур на изборите", каза премиерът.

По думите му позицията на президента Румен Радев в защита на председателя на ДАНС Пламен Тончев е незащитима.

"Отговорността за националната сигурност е в правителството и лично при мен. Така че се надявам президентът да разбере, че неговата позиция е незащитима в момента", каза Денков.

Според него, след изборите е време за нова лидерска среща на формациите, които подкрепят кабинета. Министър-председателят изрази надежда, че планираната ротация с Мария Габриел ще се случи и изяви готовност отново да поеме премиерския пост, ако на дневен ред са извадени определени приоритети.

"Изборите приключиха. Трябва да влезем в работен режим, защото има много работа за вършене. Надявам се да има ротация, защото има програма, която трябва да бъде изпълнена и тя е до края на другата година. Дали отново ще съм премиер след една година зависи от това дали ще има приоритети - повишаване на качеството на живот и решаване на демографската криза в България. Ако тези приоритети присъстват, с удоволствие бих се включил отново", каза Денков.

Относно изралеските заложници на Хамас с български произход министър-председателят подчерта, че всичко, което може и трябва да бъде направено от страна на българската държава вече е свършено. Това е била и една от причините за вчерашната визита в Израел.

"Техните баби и дядовци са живеели в България и след това са заминали за Израел. Госпожа Йотова много добре знаеше, че всичко, което можеше и трябва да бъде направено, вече е направено. Съдействаме максимално на израелските власти, така че те да могат да преговорят и да търсят възможности за позитивно развитие. Всичко, което може и трябва, вече е направено", увери Денков.



Източник: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката