По думите на Байдън двете страни са посочили, че имат резерви от газ  - Полша в по-голяма степен и България в по-малка

Свързани новини

29.04.2022 13:41

Работим за пренасочване на природен газ към България и Полша: Байдън

Видян 1061 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският президент Джо Байдън заяви, че се работи над пренасочване на природен газ директно към България и Полша в отговор на спирането на доставките от Русия.  


 


По думите на Байдън двете страни са посочили, че имат резерви от газ  - Полша в по-голяма степен и България по-малка. Байдън допълни: 


 


„Ние работихме с нашите съюзници (като например Япония) и може да пренасочим нашата продажба на природен газ към тези страни директно към Полша и България.“


 


Американският президент каза това в отговор на въпрос, след като изнесе реч, с която поиска допълнителна средства в подкрепа на Украйна.


 


В речта си той изтъкна: 


 


„Няма да позволим на Русия да избегне санкциите със сплашване или изнудване. Няма да им позволим да използват своите нефт и газ, за да избегнат последиците от тяхната агресия.“


 


Байдън също поясни, че както с Япония, се работи и с държави като Южна Корея и Катар, за да се окаже подкрепа на европейските съюзници.


 


“Агресията няма да победи, заплахите няма да победят,” каза още Байдън.  


 


По-рано прессекретарят на Белия дом Джен Саки каза, че САЩ са очаквали Русия „да използва енергийните запаси като оръжие“  и че американската страна вече е била в контакт с лидери в Полша и България.


 


Саки също припомни и създадената миналия месец съвместна група, която работи с ЕС с цел „намаляване зависимостта на Европа и възможността на (Владимир) Путин да използва енергията за принуждаване на Европа.“



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 agabaga 30.04.2022 20:12

    Ето, и БайГън ни обещава руски газ по заобиколен път. Дори ако трябва той да го купи и прекара през Тексас на разумна цена.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.