Свързани новини

19.10.2009 09:59

Р. Овчаров: Станишев трябва да ми се извини

Видян 1122 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Станишев трябва да ми се извини, категоричен бе Румен Овчаров, който вчера подаде оставка като председател на софийската организация на БСП, съобщи БГНЕС.


Той изтъкна, че оставката му като енергиен министър не е искана и сам е решил да я подаде. Овчаров заяви, че името му не може да се свърза с корупция. Според него на конгреса лидерът на партията за първи път е чул какво иска софийската организация на БСП. За да се защитават членовете на партията от нападките срещу тях, трябва да има необходимата чуваемост и морал, но според Овчаров сегашното ръководство не разговаря с тези хора. БСП, иска или не, ще трябва да си сътрудничи с ДПС, но въпросът е как ще накара ДПС да промени отношението си към властта, запита се Овчаров.
Станишев получи подкрепа от конгреса и има възможност следващите няколко месеца да покаже, че може да върне доверието към партията, каза той. Овчаров припомни, че само преди 11 месеца на предишното заседание на този конгрес Сергей Станишев получи близо 100 % от гласовете от своите съпартийци. Промяната е факт и ще стане, но малко по-късно, допълни той.
"Аз бях един от хората, които искаха да се даде възможност на Сергей Станишев да покаже какво може да направи след изборите", заяви Овчаров. Според него, ако си беше подал оставката, Станишев е можел да даде възможност на новото ръководство на партията да я защити и да започне възобновяването на авторитета й. Станахме неморална партия, каза още той. Ако по времето на Жан Виденов беше разбита моралната ни опора, сега беше разбита и духовната опора на партията, подчерта Овчаров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни