Свързани новини

18.10.2009 15:31

Румен Овчаров подаде оставка

Видян 1894 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подавам оставка като председател на Градската организация на БСП-София и поемам своята отговорност. Това каза Румен Овчаров на 47-мия конгрес на БСП, съобщи БГНЕС.


Овчаров беше категоричен, че не играе в никакви лични игри и не е член на никакво лоби. "Станахме партия на крадците и на корумпираните, затова и сега го записваме в резолюция", каза още той. Европейската отговорност се носи в първо лице единствено число. Цялата злоба на обществото се съсредоточи върху лидера на партията и управлението му. За тези 3 месеца стана ясно, че не е възможно промяна в партията без промяна на върха. Събуждането на рефлексите от миналото създава въпроса: Съвременна ли е БСП, след като отново има пожизненни лидери, около които всички са отговорни, но не и самите те?
"Доказахме, че сме партия на реалностите, доказахме способността да решаваме проблемите на хората", обави Овчаров, но призна, че БСП не е намерила отговора на въпроса за състоянието си като управляваща. Не я ли превърнахме в механически придатък на правителството, попита той делегатите, повдигайки дискусията дали БСП е била пълноценна партия ли по време на управлението си. Сред причините за това са всепроникваща клиентелщина, обхванала всички етажи на властта, безмълвието и бездействието на грубата злоупотреба с власт от страна на един от коалиционните партньори, нескопосаните опити за манипулирането на политическия живот, стигнали до използване на информация от службите, опит за правене на лесен PR за сметка на съпартийците. Очевидно ръководството на партията и лично председателят е решил да строи стена, зад която да се скрием, каза Овчаров. "БСП има нужда от пречистване", обяви той. "Аз знам, Сергей, и че за теб няма нищо, но беше създадено обществено настроение", обърна се Овчаров към настоящия лидер на партията. "Този конгрес не е край, той е начало и ние трябва да решим на какво".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката