Тръмп твърди, че никой "никога преди не е говорил за ядрени оръжия".

Свързани новини

02.05.2022 16:05

Путин вече не уважава американското ръководство: Тръмп

Видян 1949 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският президент Владимир Путин вече не уважава американското лидерство и демонстрира тази липса на уважение, като говори за ядрени оръжия "през цялото време", оплака се бившият президент на САЩ Доналд Тръмп.



По време на митинг в Небраска в неделя Тръмп заяви, че за разлика от администрацията на Джо Байдън, под негово ръководство "Америка бе силна, Америка бе уважавана, както може би никога досега".




"Сега лидерите на други държави дори не отговарят на телефонните обаждания на президента на САЩ", каза той, очевидно визирайки съобщенията от март, че лидерите на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства са отказали да се срещнат с Байдън, за да обсъдят покачващите се цени на петрола.


 


Тръмп заяви, че Байдън "няма представа какво се случва", визирайки неотдавнашен инцидент, при който 79-годишният Байдън изглежда предложил ръкостискане, без да има кой да го приеме. От друга страна, Путин "постоянно говори за ядрени оръжия", каза Тръмп.




Тръмп твърди, че никой "никога преди не е говорил за ядрени оръжия". "Не се говори за ядрени оръжия, просто не се говори за тях, те са твърде разрушителни", каза Тръмп и посочи, че администрацията му е "напълно възстановила" ядрения си арсенал, защото "другите" са направили същото.
Путин говори за това само сега, "защото не уважава" американското ръководство - каза Тръмп.


 


 


Нападението на Русия срещу Украйна се дължи на "слабостта" и "некомпетентността" на САЩ под ръководството на Байдън, които според него са се проявили в прибързаното изтегляне от Афганистан миналата година.




Миналата седмица Путин предупреди външните сили да не се намесват в украинския конфликт, като обеща "светкавичен" отговор на всяко подобно действие с използването на най-модерните оръжия на Москва. Той допълни, че руските власти вече са взели всички необходими решения, за да се подготвят за такъв отговор.


 


 


Въпреки това той добави, че през последните месеци ситуацията се е влошила до степен, в която съществува реална и сериозна заплаха от ядрена война.




В края на февруари, няколко дни след като започна военна атака срещу Украйна, руският президент нареди ядрените сили на страната да бъдат приведени в състояние на повишена бойна готовност, като се позова на "незаконните санкции" срещу Русия и "агресивните изявления" на западни представители.




Междувременно в неотдавнашно интервю руският външен министър Сергей Лавров заяви, че когато Тръмп все още е бил президент, Москва се е опитала да го убеди да се придържа към изявлението на американските и съветските лидери от 1987 г. , че в ядрена война не може да има победители и че такава война никога не трябва да се води. Докато администрацията на Тръмп отказваше да направи това, Джо Байдън бързо се съгласи с Москва, каза Лавров.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева