Преди да се чуе с Белия дом Путин разговаря по-дълго – час и 40 минути с френския си колега Макрон

Свързани новини

14.02.2022 09:52

Путин се чу с Байдън след звън на Макрон, чака Шолц в Кремъл

Видян 2331 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



„Конструктивен делови разговор” по определението на съветника на Путин по външна политика Юрий Ушаков е била телефонната дискусия, на която той е пряк свидетел, между шефа му и неговия американски колега Байдън. Той продължи „повече от час”, както съобщават страните, но вместо да се проведе в понеделник – беше в събота вечер – стартира около 18,30 ч. бг време.


 


Преди да се чуе с Белия дом „по настояване на американската страна”, както протоколно обяви Кремъл, Путин разговаря по-дълго – час и 40 минути с френския си колега Макрон.



А през новата седмица ще му гостува на крака немският канцлер Шолц, който отказа не само да прати въоръжение на Украйна, но и спря прибалтийските екссъветски републики да дадат подарено им навремето от Германия оръжие на Киев.
Според Белия дом по време на разговора президентът Байдън е изразил категорична позиция срещу нападение от Русия над Украйна, което според САЩ щяло да има много тежки последствия за нея. В същото време над 100 американски „военни съветници” бяха изпратени в Киев.



От руска страна комюникето съдържа осъждане на „безпрецедентната истерия за „инвазия”, каквато никой няма намерение да прави”. Което по-рано същия ден външният министър Лавров беше определил пред американския си колега Блинкен като „ясна провокация към война”.


 


Даже украинският президент Зеленский за пореден път обяви, че западните медии „надуват истерията” и че няма никаква убедителна информация за бъдещо нашествие, още по-малко в понеделник, вторник или най-вероятно сряда тази седмица, както по-рано уточниха от Вашингтон.


 


Владимир Путин е изразил протест пред Байдън за „помпането” на Украйна със смъртоносни оръжия от страна на САЩ и Великобритания: „Това милитаризиране ефективно окуражава Киев да се опитва да разреши конфликта в източната част на страната със сила”.


 


„Условията, които са създадени, благоприятстват провокативни действия от украинските въоръжени сили, които саботират Минските споразумения, по които страната – за разлика от Русия е страна, като се е подписала под тях”, категорична е още руската страна.


 


Московскикте медии вече показаха заснемане на филмчета с „убивани” украински войници на линията в Донбас, които после стават и се изтръскват от снега.



„Въпросът с евентуални санкции срещу Русия беше далеч от централните теми в разговора”, заяви още свидетелят Ушаков.


 


Пламен Валентинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби