Путин критикува усилията на Запада да милитаризира и да "напомпа" Украйна с модерно оръжие

Свързани новини

13.02.2022 09:32

Западът иска да "напомпа" Украйна с модерно оръжие: Путин в разговора с Байдън

Видян 5360 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Помощник на президента заяви, че разговорите са се състояли на фона на безпрецедентна "истерия" в САЩ
 
Съветникът по външната политика на Кремъл Юрий Ушаков разкри подробности от разговора между руския президент Владимир Путин и американския му колега Джо Байдън малко след приключването на телефонните разговори в събота вечерта, предаде RT.



По време на брифинг за медиите Ушаков разкри, че разговорите са били организирани по искане на Вашингтон, като САЩ се позовават на опасения от предполагаемо предстоящо "нахлуване" на Русия в Украйна. Първоначално беше планирано разговорите между Путин и Байдън да се проведат в понеделник, добави служителят.


"Разговорът се проведе в атмосфера на безпрецедентна истерия от страна на американските официални лица по повод предполагаемото предстоящо "нахлуване" на Русия в Украйна", заяви Ушаков.

 
 
Путин критикува усилията на Запада да милитаризира и да "напомпа" Украйна с модерно оръжие, а подобни политики на практика насърчават Киев да се опита да разреши конфликта в източната част на страната със сила, отбелязва Ушаков.
 
 
"На фона на твърденията за "инвазия" се създават условия за възможни провокативни действия от страна на украинските въоръжени сили", каза той.


Президентът на Русия разговаря с Байдън за "разрушителните" политики, провеждани от украинските власти с цел "саботиране" на споразуменията от Минск - основно многонационално споразумение от 2015 г. , което очертава пътна карта за излизане от конфликта в Източна Украйна, където силите на Киев се изправят срещу отцепническите републики Донецк и Луганск. Руският президент подчерта, че западните страни не оказват достатъчен "натиск" върху Киев да изпълни споразумението, отбеляза Ушаков.


От своя странаq президентът на САЩ спомена за въвеждането на потенциални антируски санкции във връзка със ситуацията около Украйна. Все пак разговорът за санкциите не е бил в центъра на разговора между Путин и Байдън и като цяло е бил конструктивен и "делови", отбеляза Ушаков.

 
 
През последните няколко месеца високопоставени западни представители и медии многократно обвиниха Москва, че се опитва да нападне Украйна, като предполагаемото предстоящо "нахлуване" многократно беше определяно като "неизбежно" Въпреки това никога не са се появявали солидни доказателства в подкрепа на тези твърдения.


Последните твърдения дойдоха по-рано в събота, когато множество медии се позоваха на анонимни източници, според които Москва може да атакува Киев следващата сряда. Москва последователно отрича тези твърдения, като твърди, че не планира да напада Украйна или когото и да било друг.

 
 
 
 
 
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 14.02.2022 08:36

    Украйна им е важна на сашките,и не заради укитата, за тях fuck off, а заради "Пътя на коприната".Евро-азиатците ще търгуват помежду си със собствените си валути и ще ритнат долара. Същото важи и за Северен поток 2. Ако Азия и Европа се обединят, сашки, бритки и австралийци отиват в третия свят.

  • 002 Anonimen 13.02.2022 16:33

    Русия вигна бялото знаме " Предавам се без бой " през 1990 г. , а сега иска да показва мускули ... Пак ще вдигнете бялото знаме на поражението " Предавам се без бой " бивши другари ( насоящи олигарси )- това ви е вече навик . Доброволно се отказахте от буферната си зона - бивште източно-европейски страни . Кой ви е крив , че имате сериозно ноивни политици .

  • 001 Anonimen 13.02.2022 16:06

    Това са нагли провокации - все едно, че са учили от герберастите, същия долен почерк! А акаво търсят тъпите янки в Европа, в Украйна? Трябва да се премине в контраатака и онези алчни фалирали кравари да отговарят зако им е толкова важно да направят война в ЕВропа!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион