Свързани новини

02.05.2017 17:05

Путин натисна Меркел в Сочи

Видян 2046 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Руският президент Путин прие немския канцлер Меркел в любимата си олимпийска столица Сочи, където е от уикенда, когато присъства на кръга от Формула 1 покрай олимпийските обекти. Във всичко има и знак, тъй като миналата седмица Германия предложи спортистите от страната, победила родината им във Втората световна война, да не участват на следващите игри в Южна Корея след 9 месеца. Не е случайно, че визитата на Меркел е точно в навечерието на 9 май. Датата, която Русия празнува като Деня на победата. Миналото гостуване на Мути в Русия беше на 10 май 2015 г., отново покрай празника.



Сирийският конфликт, положението в Украйна и битката с тероризма бяха афиширани като основни теми на разговорите между двамата лидери. Като се има предвид предизборната обстановка – за Меркел вотът е през есента на тази, а за Путин – в началото на идната година, въпроси като газопровода Северен поток 2 и участието на 4 млн. рускоезични с немски паспорти в решаването на политическите борби в Германия, чийто глас може да се окаже решаващ за 4-и мандат на канцлера, всъщност са били с предимство. Меркел ще има нужда от рамото на Путин и за срещата на Г-20 в Хамбург през юни, на която за първи път като глава на САЩ ще се появи Тръмп.
Според руския канал RT в срещата има и трети участник, подготвилия гостуването и наложилия темите по него коалиционен партньор на канцлера и премиер на Бавария Хорст Зеехофер. Той е близък приятел на Путин, вече беше в Москва неотдавна, и в момента „извива ръцете” на Мути за повече власт, защото без него тя няма как да победи социалистите на изборите през септември.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог