Свързани новини

17.04.2017 17:18

С 2,5 млн. фалшиви бюлетини и помощ от Меркел: победа за Ердоган

Видян 3180 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със 71% в Холандия и с 59% от гласувалите в Германия, чиито премиери Рюте и Меркел му направиха супер PR като забраняваха митингите му и го изкараха герой в очите на своите, Реджеп Таийп Ердоган удържа победа „с малко, но завинаги” на референдума в Турция и ще може да я управлява до 2029 година. 51,3% е подкрепата за модерния султан, който вече ще бъде и президент, и премиер и шеф на парламента, ще управлява страната с укази, ще назначава министрите, конституционните и висшите съдии и на практика ще има неконтролирана от никого изпълнителна, законодателна и съдебна власт. 2,5 млн. бюлетини обаче (двойно повече от разликата между отговорите ДА и НЕ на референдума) са фалшиви – на тях липсват печати, което е задължително по закон и ще бъде основание опозицията да оспори резултатите.


Прави впечатление, че канцлерът Меркел, която направи PR посещения в Турция преди последните два предсрочни избора, а през последните месеци допълнително го героизира, беше единственият европейски лидер, наред с българските, който не коментира резултатите. Повечето остро осъдиха диктатора, включително кандидат-канцлерът на социалистите Мартин Шулц, еврокомисарят по външните работи Могерини, външният министър на Австрия и шеф на ОССЕ – наблюдател на референдума – Курц, фаворитът на президентските избори във Франция Макрон, който говори и от името на сегашния титуляр Оланд, чиято кандидатура е, лидерите на ЕНП и Зелените в Европарламента.


За чест на хората с български паспорти, но двойно гражданство, взели участие в референдума, 71% от тях или квалифицирано мнозинство, са гласували с НЕ срещу диктатурата на Ердоган.


НЕ е гласът на европейската част на Турция и на целия многомилионен Истанбул, които са населени с преобладаващото мнозинство от нашите хора. НЕ е гласът на цялото средиземноморско крайбрежие, където са курортите и основни градове като Измир, Анталия и много други. НЕ, разбира се, е и гласът на Кюрдистан.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,