Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че двамата униформени са отстранени от работа.

Свързани новини

04.10.2022 16:32

Проверяват двама полицаи за незаконни действия преди катастрофата на Околовръстното

Видян 4602 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Прокуратурата проверява незаконни действия на двама полицаи непосредствено преди катастрофата на Околовръстното шосе в София, при която загина френски гражданин, а други двама бяха ранени. За проверката се разбра в Софийския апелативен съд, който като втора инстанция гледа мярката за неотклонение на обвинения за катастрофата Димитър Любенов, съобщи bTV.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че двамата униформени са отстранени от работа. "Ние сме отстранили полицаите, които имат участие, каквото не трябва да имат", каза министърът. Очаква се МВР да изнесе подробности по случая.


Апелативните магистрати потвърдиха ареста на Любенов. Тяхното определение е окончателно. Според тримата съдии има както обосновано предположение за извършване на престъплението, така и предпоставки да извърши друго престъпление, или да се укрие, ако мярката му за неотклонение е по-лека.

В съда защитата каза, че Любенов е готов да съдейства за разкриването на всички детайли. И затова вече е дал показания. В тях той обяснил, че малко преди катастрофата е спрян от полицаи, на които дал 200 лева, за да го ескортират, предаде БТА. Адвокатът му Ива Борисова заяви, че прокуратурата не е направила нищо, за да изясни дали в случая няма участие на длъжностни лица и спомогнали ли са те за катастрофата.
Докато не бъде изкоренена корупцията от тази държава, тя ще бъде "счупена", каза Борисова и посочи, че мъжът е направил всичко възможно да не шофира, но е бил принуден. Прокуратурата посочи, че това са твърдения на обвиняемия и се прави още проверка. Доказателства засега няма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.10.2022 19:26

    Това МВР пълно с калинки и нефелници, колабориращи и съдействащи на мафията и престъпниците трябва тотално да се разбута и изчисти, а не само да реват за заплати при никаква полезна обществена дейност

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби