Това е втори случай, в който прокуратурата обвинява шофьор за умишлено причинена смърт на пътя след употреба на алкохол и наркотици и шофиране с превишена скорост

Свързани новини

03.10.2022 10:20

Изтребителят от Околовръстното е обвинен, че умишлено е убил френския турист

Видян 868 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

39-годишният Димитър Любенов, който миналата неделя блъсна кола и уби френски турист в София, вече е обвиняем, че умишлено е причинил смъртта на жертвата. От Софийската градска прокуратура съобщиха, че са изменили обвинението на Любенов, след като събраните доказателства показаха, че той е шофирал автомобила си Порше Панамера със 195 км/ч при ограничение от 80 км/ч, след употреба на кокаин и с 1,73 промила алкохол в кръвта.


Инцидентът стана през нощта на 25 септември на Околовръстното шосе в София. Загиналият френски турист се е прибирал със съпругата си от почивка в Банско, където са били с децата си. Шофьор от хотела е трябвало да закара двамата съпрузи до летището в София, но колата им беше зверски ударена от Любенов. 64-годишният французин почина, а съпругата му е в болница със средна телесна повреда и без спомен за случилото се. По-леко е пострадал шофьорът на колата, в която са били туристите.



„В хода на разследването бяха събрани доказателства, че обвиняемият е управлявал лекия автомобил след употреба на кокаин и с концентрация на алкохол в кръвта си 1,73 промила. Към момента е установено, че скоростта на автомобила е била 195 км/ч при ограничение 80 км/ч, както и че приближавайки лекия автомобил, в който са били пострадалите, обвиняемият не е предприел действия за намаляване на скоростта или спиране“, заявиха от прокуратурата и посочиха, че Любенов ще отговаря за умишлено причиняване на смъртта на починалия и нараняванията на двамата пострадали. Случаят е и особено тежък, за което той може да бъде наказан с от 15 до 20 години или доживотен затвор.


Това е втори случай, в който прокуратурата обвинява шофьор за умишлено причинена смърт на пътя след употреба на алкохол и наркотици и шофиране с превишена скорост. Такова обвинение беше повдигнато и на Кристиян Николов, който преди две години блъсна и причини смъртта на журналиста Милен Цветков, но на първа инстанция съдът не прие умисъла и осъди Николов на 9 години затвор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева