"Факт, че много договори са сключени в нарушение на Закона за енергетиката. Оттам-нататък кой каква роля има, кой какви решения е вземал, защо ги е вземал, това вече ще решават компетентните органи."

Свързани новини

09.02.2023 11:52

Противозаконните договори при Петков-Нинова са факт: Енергоминистърът

Видян 610 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Факт, че по времето на Александър Николов като министър са сключвани много договори, които не отговарят на Закона за енергетиката”, обяви настоящият шеф на енергийното ведомство Росен Христов. Той потвърди, че е давал показания по случая, заради който прокуратурата погна предшественика му.


Припомняме, че бившият енергоминистър и неговият зам. Данаил Николов, както и ексшефа на Булгаргаз при кабинета Петков-Нинова Людмил Йоцов, са обвинени за причиняване на вреди на държавния газов доставчик в размер на 88 млн. лв.


“Оттам нататък кой каква роля има, кой какви решения е вземал, защо ги е вземал, това вече ще решават компетентните органи", посочи Христов.
Той коментира и решението на Грийнпийс да заведе дело срещу стратегията за развитие на енергетиката.


По думите на министъра това е "визия", а не "стратегия".


"За съжаление, очевидно хората от Грийнпийс или не четат, или не слушат, или си правят пиар на гърба на Министерството на енергетиката, просто отчитат някаква дейност, че са активни", констатира Христов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 горчив майтап 09.02.2023 12:16

    Хвани единия, удари другия. И двамата изобщо не стават за министри, но са пионки на менторите си за грандиозни гешефти и обиране на населението, което и без това едва крета от мизерия

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.