Енергетика

Свързани новини

03.10.2023 13:20

Протестът е за България. Независимата енергетика е последният бастион: Енергетик

Видян 590 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пети ден и четвърта нощ остава блокиран пътят край Гурково.

"Духът на енергетиците си остава приповдигнат. С надежда да бъдем чути. Да бъдат разискани днес нашите искания. Този протест не е само за нашите заплати, нашите работни места и семейства. Този протест е и за България. Това е последният бастион – независима българска енергетика, който явно под натиск или нещо друго искат да бъде убит, да бъде раздробен. Много висока цена ще бъде заплатена впоследствие от всички нас, българите."

Това каза пред БНР Красимир Господинов от ТЕЦ "Марица Изток 2".

"Не съм голям оптимист. Имаме достатъчно много преговори, достатъчно много разговори. Почти нищо не се направи. Всички наши искания бяха елиминирани. Плановете са пуснати без обсъждане. Обществено обсъждане – няма такова нещо. Нищо, което да гарантира устойчивата и дългосрочна работа на комплекса "Марица Изток" като цяло. Трябва да има някакъв компромис, но този компромис да почива само на общонационални интереси, а не за нечии, само", подчерта енергетикът.

"Протестът няма как да не бъде политически, към политическата класа, защото те ни докараха до това да излезем на улицата. През годините. Нищо не се прави за енергетиката и никой не защитава енергетиката като цяло", смята Господинов.

В предаването "Преди всички" той определи нещата като "взривоопасни".

"Ние не сме кандърдисвани. Просто сме вътре в системата и виждаме за какво става въпрос. Това са базови мощности. Няма разкрити нови базови мощности, че тогава да кажем – от вас няма нужда!".

"Компромис няма да има. Ако правителството не приеме тези точки, които сме поставили, ще искаме оставката", категоричен бе работник от Маришкия басейн, който е на протеста на автомагистрала "Тракия". Пети пореден ден пътят остава затворен.

"Няма как на това правителство да му пречи 3 март, да му пречат миньорите, да му пречат паметниците. Кое българско ще остане?", добави друг от протестиращите.

"30 години всичко се разрушава. Защо разрушаваме българската енергетика, земеделие, селско стопанство и металургия?", пита друг.




Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Верен читател 03.10.2023 14:07

    Браво! Пълна подкрепа, дори само морална, за протеста. Колкото до другото - разрушават 34 години, защото така е потребно на Началниците зад океана и в Брюксел. На тях силна и независима България не им трябва, а нашите политикани покорно изпълняват - точка по точка.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец