Протестиращите дойдоха в НС

Свързани новини

03.10.2023 11:31

Протестиращите дойдоха в НС, но някои не бяха допуснати

Видян 949 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Напрежение преди срещата на енергетици и миньори с властта. Протестиращи дойдоха в Народното събрание, но част от тях не бяха допуснати в сградата, предаде бТВ.

По думите им най-голямата отстъпка, която са направили е да дойдат на среща в столицата, въпреки че настояваха тя да се проведе, където са блокадите.

Освен някои протестиращи, журналистите също не бяха допуснти на срещата.

„Всички се обединиха около искания, които искаме да бъдат разгледани от националния орган и всичко да става пред камери, цялото общество да гледа. Обещахме на нашите хора, че всичко ще става пред камери. Всеки въпрос в държавата трябва да бъде разгледан и решен публично и всеки да знае кой коя позиция е заел. Вече е време разделно и всеки трябва да заяви себе си по изключително важни национални въпроси, каквито са енергетиката и съдбата на цяла България чрез конкурентоспособност на цялата икономика“, каза Стойчо Стойчев от „Мини Марица-изток“.

Организацията на срещата се е случвала до малките часове на днешния ден.

Казаха ни, че ще бъдат всички представители на партиите в парламента, а не са. Ако не се случи това, среща няма да има, но нека да видим, какво ще стане“, каза инж. Любомир Спасов.


Синдикатите не влязоха с оптимизъм на разговорите в парламента. Това стана ясно от думите на лидера на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов преди срещата.


"Ще видим какво ще ни предложат, но няма оптимизъм в нашите редици. Думичката е недоверие и то не е недоверие, което сега се е случило, то е недоверие, което тече поне от 2017 г. насам. и в него няма никой невинен", коментира той.


Манолов заяви, че бъдат поставени исканията на протестиращите, блокирали магистралите. А желанието на синдикатите е след срещата да има "единна, българска позиция по този проблем, вместо цирка, който си устроиха помежду си в петък".


"Ако тези хора имат акъл в главата си, ще постъпят по друг начин. Ако тези хора имат акъл в главата си, ще постъпят така, както повелява българският национален интерес, а той е да имаме ток въобще, защото темата дали хората ще загубят работните си места не е най-важната, най-важната тема е България да продължи да има ток", каза Манолов.


Снимка: БНТ


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 04.10.2023 08:54

    Безумието на тези хора, които от години се пробват върху енергетиката. Вместо да се търсят пари от Европа за безумия като гигантски слънчеви паркове или заводи за батерии, да бяха поискали пари за модернизация на централите. В Чехия го направиха, избраха 3-4 от техните въглищни централи, взеха няколко милиарда евро от Европейската комисия и ги модернизираха до такава степен, че те в момента са чисти и екологични и ще продължават да горят въглища още няколко десетилетия.

  • 002 Лекуващ лекар 03.10.2023 11:43

    Трябвало е Доктор Буда кехая да иде при протеста, за да се оправят нещата !!! И с своят неповторим стил и речник, да им обясни за напредъка на технологиите в 2038 година !!! „Начи, нема да има проблеми през 2038 година, а технологиите ще са за всички. Лежиш си на спалната и Кеф ти напреку, кеф ти надълго, па като огладнееш, станеш, дръпнеш чекмеджето на шкафчето, а у него технологията му е наредила пачки евро, кюлчета, какво ти душа сака !!! Е те ТАКА ЩЕ се живее в Булгаристан“ !!!

  • 001 Anonimen 03.10.2023 11:41

    ми защо отивате, като не са спазили вашите искания, пак се мъдри далавера и измама

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей