Свързани новини

07.07.2020 14:22

Просто не яжте пилешко и не купувайте яйца от Градус: Я. Гечев, 4 лапи

Видян 17685 пъти | Коментари 5
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Голям фурор предизвика статията на 19 минути как правителствената агенция по храните разчиства конкурент на Градус, като убива „по подозрение” четвърт милион здрави птици, за да превърне фаворита на премиера в монополист на пилешко месо.
Материалът беше шерван „яко” в социалните мрежи, като особено забележителен е един пост, който специално ще отбележим. Той е на Явор Гечев от най – активната и най – резултатната европейска организация за защита на животните 4 лапи. Тя е с център Виена и с офиси в 17 държави.
Стана световноизвестна с налагането на концепцията за щастливите кокошки, която пази не само тях, но и хората от болести и токсини.
В София на 4 лапи дължим намаляването на бездомните кучета от 10 000 на 3000, без да се стига до разстрели и натравяния,  с истинско, а не въображаемо ( както се правеше години наред за източване на милиони лв. от държавния и общинския бюджет) кастриране. Пак на 4 лапи дължим и първата евроклиника за животни в столицата. И двете в партньорство с Общината и съдействието на 19 минути.
Неговото послание по казуса Градус е кратко и ясно: „Просто не яжте пилешко и не купувайте яйца от тия”.
Ето и повода: „След като преживя тежка данъчна ревизия, през каквото (и да са чисти като сълза) минават всички бизнесмени в България, които имат пари, влияние или и двете, Бай Иван на Градус, както се представя собственикът на групата птицекомбинати Градус явно се е сетил


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Мавъра 09.07.2020 11:07

    По същия начин се опитаха да унищожат и ферма за патици в Хасково.Фермата се намира в бившия държавен птицекомбинат,където една част от халетата са собственост на градус. Убиха 1-2 партиди птици ,но те за сега удържат фронта и все още работят.

  • 003 Anonimen 07.07.2020 22:57

    Ефтинджос номера, които между-в-ПРо ЧЕМ, се практикуват по целия развит и недоразвит свят. Но било. Инфото вече пътува доста бързо и подобни иширети трудно минават. Де да беше само с животните.Ако имаш хора в авиацията, колко му е да оманиш доматите, чушките, лозята,плодовете на конкуренцията...дори на цели държави и после услужливо и състрадателно да им пробуташ собственото си производство. Вж. чумата по свинете в Китай.

  • 002 Anonimen 07.07.2020 17:17

    въоръжаване

  • 001 Anonimen 07.07.2020 15:04

    Масов бойкот на Гpадус! Заpади частни интеpeси се избиват животните на дpугите, Това е престъпление, а извършителите престъпници. Дано фалират

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.