Свързани новини

14.12.2012 11:07

Проститутки и сводници скочиха срещу узаконяване на занаята

Видян 3861 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нямам пари, нямам работа, затова станах проститутка. Това е обяснението на 95 процента от момичетата, които продават тялото си по улиците в Пазарджик, за да си изкарат прехраната. Повечето от тях са от ромски произход, учили са до 3-4 клас и нямат друг начин за преживяване, пише Блиц. Дневния си оборот в най-добрия случай делят наполовина със сводника, а ако той е по-благоразположен към парите, може да получи парфюмче или някоя предизвикателна дрешка.


Здравка Н. е от труженичките, които си изкарват хляба на пътя за Пловдив, съобщава “Марица”. Заради периодичните акции на Пазарджишката полиция обаче тя зъзне след табелата за Говедаре, което на книга се води Пловдивска област. Тамошните ченгета не ги закачат и Здравка спокойно може да излага тялото си с надеждата да я огрее някой зажаднял за нежни ласки шофьор. Не познава термина “легализиране”, но когато разбира, че става въпрос за узаконяване, е категорична, че дори и това да стане, за нея нищо няма да се промени.


“Моят сводник ме взима от нас по обяд, защото е студено сега”, обяснява Здравка, която е от пазарджишко село. “Стоя тук до към 10-11 часа вечерта. Като стане много студено, се събираме с колежки и си палим огън, защото иначе не се издържа.


Последно време клиентелата много намаля. На ден я имам по 5-6 човека, я не. Зимата стават още по-малко”, признава труженичката.


Нито тя, нито сводникът є плащат данъци на държавата. Не е минавала скоро и медицински преглед. Ако най-древната професия бъде узаконена, мургавелката ще трябва да се регистрира, да сложи касов апарат и ежемесечно да прави отчети към НОИ и Здравната каса. “Това никога няма да стане”, категорична е Здравка. “Парите, което сега изкарвам, едвам стигат да си нахраня децата, няма да давам и на държавата. Какво е направила тя за мен, да не ми е дала работа, че да є плащам данъци”, пита труженичката.


Здравка е самотна майка. Двете є деца са на 5 и 3 години. “Мъжът ми ме заряза, докато бях бременна с второто и избяга с друга жена в Германия. Не съм му виждала очите от тогава. Когато гърбът є е опрян до стената, тя избира улицата, за да изхранва децата си. Моят сводник се държи добре с мен, не ме бие, помага ми и ме пази”, признава жрицата. Мечтата й е един ден да си намери хубава работа и да не зъзне по пътищата, за да изкара пари за хляб.


Проучване на неправителствени организации показа, че в нейното положение са 70 процента от жените, които продават телата си по улиците - бедни и от ромски произход. Според специалистите дори най-древната професия да бъде вкарана в законова рамка, малко от труженичките, а още по-малко от техните “работодатели” ще излязат на светло. Едно от предложенията е да се премахне наказателното преследване за проститутките, които в момента носят наказателна отговорност за изкарване на доходи по неморален начин. Другият вариант е да се върне старата ситуация от 1918 година, когато определени дейности са били разрешени.


“За” легализацията на проституцията са хората във възрастова граница между 30 и 50 години, сочат социологически изследвания. По-възрастните логично са против тази “неморална” работа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей