Свързани новини

20.04.2019 09:44

Прокурор си построил вила на морето с европари

Видян 3287 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокурор от Благоевград си построи вила на морето с евросредства, разкрива Биволъ.Вила Ани в царевското село Велика е финансирана със 186 830 лв. по Програмата за развитие на селските райони. Бенефициент е фирмата НЕДА АВРАМОВА – НЕДА.Едноличният собственик на фирмата е Неда Красимирова Аврамова, сестра на прокурора от Благоевград Анна Красимирова Аврамова-Градева Земята, върху която е построена вилата е на съпруга на Аврамова – Галин Градев, който е старши-експерт в МТСП. Вилата не работи по предназначение като къща за гости, а се ползва единствено лятото от семейство Градеви и техни приятели, разкрива още Биволъ.


Идеята на европейското финансиране за къщи за гости е да се подпомогнат райони с изостанала инфраструктура и недостатъчна леглова база, за да се създаде заетост, устойчив поминък и да се развие туристическия бизнес. Село Велика, което е популярна ваканционна дестинация на морето, няма проблем с обезлюдяването и поминъка, даже напротив. Въпреки това ДФЗ е одобрил субсидии за цели 12 проекта за къщи за гости именно там.


Галин Градев придобива терена в с. Велика през 2009 г. Върху него има изградена стара къща 38 кв. м., а имотът е с площ 560 кв. м. Цената е само 4522 лв. Новата къща платена с европари изниква след като той учредява право на строеж на балдъзата си Неда Аврамова през 2013 г. за “триетажна масивна жил. сграда със застр. площ 95.81 кв.м. и РЗП 319.87 кв.м”. Балдъзата кандидатства, печели и сега вместо къщурката от 38 кв.м. на терена има триетажна къща.


 От създаването си до момента време фирмата на Неда Аврамова е отчела 9 000 лв. приходи, което означава, че целите на програмата за финансиране не са изпълнени. Във вилата няма персонал, а фирмата има само един здравно и пенсионно осигурен служител.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци