Свързани новини

15.08.2021 16:30

Прокуратурата тотално е пренебрегнала записите с полицейско насилие

Видян 3893 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата е била запозната със записите от камерите на Министерския съвет, които ясно показват брутални кадри от полицейско насилие над протестиращи. Те обаче не са впечатлили разследващите, предаде Сега. Такива изводи могат да се направят от съдебно решение по административно дело, заведено от полицай, наказан със забрана за повишение заради упражненото насилие.

Потресаващите кадри от официалните охранителни камери бяха излъчени в петък по време на парламентарната комисия, проучваща полицейското насилие по време на антиправителствените демонстрации миналата година.

 "Сега" попадна на делото на Андон Андонов, който по онова време е началник на сектор към отдел "Специализирани полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред" при СДВР. Той оспорва дисциплинарното си наказание, наложено през август 2020 г. - забрана за повишение за срок от 2 години. Дисциплинарната проверка установява, че Андонов е дал указания за извеждане на протестиращи и воденето им под колоните на Министерския съвет, както и че е участвал в боя над тях, когато вече са били с белезници.

Точно по време на дисциплинарната проверка е правена експертиза на 2 файла с разширение mp4, които съдържат заснети с горен ракурс от една камера, видео изображения без звук с наличие на индикации за дата 07-10-2020 Fri и час от 22:30:08 до 23:30:58 часа в тях. Камерите са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.08.2021 11:17

    Какво още трябва да се случи, че депутатите да разберат, че в България прокуратура няма и трябва сериозна работа за да се отстрани и разследва Каскета, който си крие дипломата и защитава и укрива престъпленията на "светата троица". Дали е конспирация, фактът че световните и най-вече европейски отговорни фактори си затварят очите за безчинствата на диктаторския и престъпен режим в демократична и ЕС държава цели 12 г на лице от подземния престъпен свят и неговия октопод и срещу какво го правят?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец