Свързани новини

10.12.2021 09:38

Прокуратурата сама е осуетила разследването на Борисов за кюлчетата и еврото: Рашков

Видян 3620 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Прокуратурата сама е осуетила разследването на историята с кюлчетата и пачките в чекмеджето на вече бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов". Това каза в предаването (О)позиция на "Сега" служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков. Той бе категоричен, че прословутите снимки не са манипулирани и върху шкафчето е личното оръжие на Борисов, което и самият Рашков е виждал и потвърди, че е сниман именно пистолетът на Борисов. ВИЖ ВИДЕО ТУК!

"Когато спря делото, защото не разкри коя е "Мата Хари" и не успя да изследва пачките и кюлчетата, прокуратурата на практика осуети разследването, каза, че не иска да разследва фактите и "откъде Борисов разполага с близо 2 милиона евро и с няколко кюлчета между тях за гарнитура", смята Рашков.

Служебният вицепремиер посочи, че и МВР търси Мата Хари. "Ще помогнем на Борисов да си спомни откъде има тези пари", каза той.

По думите на министъра прокуратурата е зависима и ангажирана политически, а главният прокурор Иван Гешев действа по външни указания и се водят не рядко безсмислени досъдебни производства, за да бъдат увредени нечии интереси.

"Недоволството от специализираните звена в съдебната власт е съвсем основателно", коментира Рашков нуждата от закриване на специализираните съдилища и прокуратури.

"Заварих оперативни служби, които мълчаха",  посочи Рашков. Според него причината за това е, че по времето на ГЕРБ службите са били командвани от политическата власт и не са имали оперативна инициатива. "Сега започнаха да работят свободно, подчинявайки се на закона", заяви министърът.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и