Свързани новини

15.02.2021 16:45

Прокуратурата разследва смъртта на детето, убито от ток на бул. Иван Гешов

Видян 1337 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската градска прокуратура разследва смъртта на 16-годишното момче, което беше убито от ток, протичащ през улична шахта на столичния бул. "Иван Гешов",  по текст от Наказателния кодекс за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, предаде БНР.

В рамките на образуваното досъдебно производство са назначени множество експертизи и са изискани документи, съобщиха от държавното обвинение.

Веднага след сигнала за инцидента на мястото са пристигнали органите на МВР, които, с цел събиране на доказателства, да запазят местопроизшествието. Следовател от Софийската градска прокуратура е предприел незабавни действия по разследването. Непосредствено до уличната шахта е открит усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност.

Днес е била направена аутопсия на детето. Според предварителното заключение на медицинските лица то е починало от остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност. По тялото му е имало охлузвания с вид на термично въздействие.

Назначените експертизи са съдебномедицинска и техническа, а документи са изискани от Столичната община, Община „Триадица“, ЧЕЗ, ръководството на болница „Св. Иван Рилски“, търговецът, ползващ павилион в непосредствена близост до местопроизшествието. Започнали са и разпити.

Текстът, по който се води разследването, предвижда - при установяване на вина, наказание до шест години затвор.


 Момчето беше пред мен, прибирахме се. Имаше затрупани две шахти, от които не се виждаше, че излизат кабели. Детето падна на колене по лице. Каза: „Татко, татко”. Това бяха последните му думи. Отидох, за да видя какво му се случи. Нямаше никакви болести, беше много здрав. Когато започнах да го дърпам, ме удари ток”, разказа бащата Снежан пред Нова тв.


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци