Свързани новини

15.02.2021 14:36

Теренът е държавен: ЧЕЗ ли уби детето пред болницата или Здравното министерство, или и тези, и онези са виновни?

Видян 9038 пъти | Коментари 5
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всеки от нас можеше да бъде на негово място, защото няма как иначе да пресече бул. Гешов. 16-годишно момче загина от токов удар при пресичане на пешеходна пътека пред държавната болница Св. Иван Рилски, където има и оживена спирка на няколко тролейбуса и автобуса. В са и други големи здравни заведения със засилен особено в момента поток – Инфекциозната болница и Военно-медицинската академия са от двете страни на мястото.
Експерти от Министерството на здравеопазването ще извършат проверка на мястото на трагичния инцидент. Странно е как е възможно изобщо да е допуснато първо наличието на търговски обекти на входа на здравното заведение и второ, на напълно необезопасени кабели точно на такова оживено място.
А такива са стотици в София, ако не са и хиляди. Столичната община непрекъснато прави проверки, но невинаги ЧЕЗ, районните кметове и наемателите предоставят необходимите документи. От днес обаче, освен непрестанни, ревизиите стават и повече от строги, категорични са от кметството.
Отделна проверка по случая е назначена и от кмета на район Триадица.

Пет са търговските обекти, които са разположени на тротоара в близост до светофара на булевард Иван Гешов върху чиято шахта детето е стъпило, а там е покосено от удара. Два от тях вчера бяха затворени.
Конкретният павилион, от който е кабела, е на държавен терен на държавната болница и това е категорично установено.

"Всеки си прехвърля топката на някъде. И това е, нещото, което утре ще се забрави и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 17.02.2021 09:42

    Докато Ботокса се разхожда като чувал с картофи от Тиквата по магистралите,децата ни са потенциално застрашени от трагедия,било на игрище със счупена греда или необезопасена рушащта се сграда,или безпризорни кучета или оголени кабели или......

  • 004 Да, бе! 16.02.2021 12:30

    Случаят е трагичен, но елементарен! Вината може да се установи за един ден! Но явно се чудят как да спасят поредния идиот! А вероятно не е само един! И този, който е разрешил, както и този, който е свързвал кабелите, са за затвора!

  • 003 Кучкар 16.02.2021 08:34

    Абе това гофре ,как не го е захапало някое кутре ?!

  • 002 Булгар 16.02.2021 08:25

    Електрозахранващ кабел,преминаващ по пешеходно-ограничително метално съоръжение.Това се нарича ДУШЕГУБКА и достойно изобретение за лагера-Освиенцим!Булгар,булгар...

  • 001 Anonimen 15.02.2021 19:32

    Сигани са правили опит за кражба на кабел , преди инцидента , но са ги подгонили и така кабела е останал разголен и тока е минавал по желязната рамка . Лош късмет на малкото сигане е с трагичен край заради техните събратя от факултето....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни