Свързани новини

04.01.2022 18:07

Прокуратурата: Рашков не посочи на разпита никакви конкретни лица и места

Видян 1343 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доц. Бойко Рашков, министър на вътрешните работи, се яви в сградата на Софийска градска прокуратура (СГП) и беше разпитан в качеството на свидетел от наблюдаващ прокурор по делото за изпиране на пари, предназначени за ЛОТ-5 от Автомагистрала „Хемус“, добило обществена популярност като делото „Хемус“, Софийска градска прокуратура (СГП). Това съобщиха от пресцентъра на СГП.

Решението за провеждане на разпит на министър Рашков е взето от наблюдаващите прокурори във връзка с негово изявление на 23 декември 2021 г. в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ на Българско национално радио (БНР), а именно: „За мен не е тайна къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес наблюдавам реакциите на някои хора, които живо се интересуват, едва ли не очакват по ефира да кажа докъде сме стигнали, да предприемат едни действия, вероятно едни куфари и да заминат – я за Дубай, или някъде другаде“.
Министър Рашков е редовно призован в качеството му на свидетел за две дати – 30 декември 2021 г. от 10.00 часа и от 14:00 часа днес.
Преди разпита доц. Рашков е бил запознат с правата и задълженията си като свидетел в съответствие с установената в закона процедура за провеждане на разпит и е бил поканен да изложи във формата на свободен разказ всичко, което му е известно във връзка с разследването по делото „Хемус“, след което му бяха поставени допълнителни въпроси.
Разпитът е проведен по общия ред, като по искане на свидетеля Рашков не е направен запис.

„По време на разпита му в сградата на СГП Рашков в качеството си на свидетел не посочи никаква конкретика, включително не посочи конкретни лица и места, на които евентуално да са предавани и/или укривани парични средства, предмет на разследване по делото. Свидетелят Бойко Рашков определи изказванията си пред БНР като „политически“ и заяви, че „не могат да бъдат други“.
Разследването ще продължи съгласно предварително очертания от екипа от наблюдаващи прокурори план за събиране и проверка на доказателства“, изтъкват от СГП.

Снимка: БГНЕС




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните