07.09.2017 11:09

Прокуратурата проверява Калин Митрев за пране на пари

Видян 1533 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 По повод публикации в медиите за извършени плащания от азербайджански компании по сметки на Калин Митрев, представител на България в ЕБВР (Европейска банка за възстановяване и развитие) е разпоредена проверка от главния прокурор, съобщиха от обвинението.
Проверката ще се извърши от Софийската градска прокуратура, като на Националната агенция по приходите ще бъдат възложени действия, свързани с предмета й – дали са налице данни за данъчни престъпления или пране на пари.



Световни медии обвиниха азербейджанския президент Илхан Алиев, че е плащал на редица международни организации и личности да изчистят името на страната му пред световната общественост.

Разследването показа, че Калин Митрев, който е съпруг на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, е получил около 425 000 евро от "азебрайджанската перачница" за няколко години.

Самият Митрев обясни, че тези плащания са по договор за консултантски услуги с частната азербайджанска фирма “Авуар Ко", която работи основно по държавна програма за предотвратяване на наводнения по поречието на реките Кура и Арас.

Митрев смята, че скандалът е атака срещу него и съпругата му. Той твърди, че доходите му са декларирани.

"Това е безсмислена спекулация. Достатъчно сензационна, за да предизвика интерес и вреди на мен и семейството ми", каза Митрев пред Нова.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.