Руди Гела

Свързани новини

05.06.2023 10:56

Прокуратурата повдигна обвинение на Руди Гела

Видян 2122 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Независимият народен представител Радостин Василев е с повдигнато обвинение за опит на принуда на депутат, обяви самият той пред журналисти на излизане от Националната следствена служба (НСлС), където беше призован вчера. Според него това е опит да бъде сплашен.


„Идвам сам, дори без колега адвокат, не се притеснявам, нямам агитка като Бойко Борисов, охрана и адвокати. Пореден срам за прокуратурата и следствието. Директор на НСлС е Борислав Сарафов, лице, което е било партньор на Пепи Еврото, който се издирва за редица престъпления, свързани с подкупи, вземане на средства от магистрати, та този човек трябва да бъде незабавно арестуван за това, че участва в схеми с Пепи Еврото и Осемте джуджета, това е против националната сигурност“, коментира Василев.


До обвинението му се стигна, след като главният прокурор Иван Гешев поиска имунитета му в края на април заради скандала от 47-то Народно събрание, в което той беше част от ИТН и след разцеплението на групата беше обвинен от колегите си, че е принуждавал депутата Христинка Иванова да напусне поста си.


Според прокуратурата в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства Василев да бъде привлечен като обвиняем за това, че на 13 юни миналата година е опитал да принуди Иванова да напусне парламентарната група на ИТН и парламента, за което Наказателният кодекс предвижда до 6 години затвор. Тогава от ИТН публикуваха и запис, в който Василев убеждава Иванова да последва него и други отцепници от групата на партията на Слави Трифонов, а тя отказва.


След като напусна ИТН, Василев се присъедини към Продължаваме промяната (ПП), но напусна и групата на ПП/ДБ, след като разпространи запис от Националния съвет на ПП.


Снимка: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.06.2023 11:28

    за доносника защо няма прокурорски чадър ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,