"Ние ще успеем да сменим тях или те ще разбият нас и България", каза Петков.

Свързани новини

25.05.2023 20:50

Руди Гела е записвал политици от ПП и ДБ и утре ще пусне компромати: Кирил Петков

Видян 5140 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Най-вероятно има служби, които опитват да провалят съставянето на правителство чрез "емоционално нестабилния" депутат Радостин Василев. Той е записвал политици от ПП и ДБ с цел утре пред медиите да извади "сглобка" от 4-минутен запис, съставен от десетчасови записи и извадени от контекста реплики, каза Кирил Петков на извънреден брифинг тази вечер. Той заподозря синхрон между Василев и президента Румен Радев, който бавил връчването на втория мандат, за да няма правителство.


Очаква се утре депутатът от ПП/ДБ и бивш министър на спорта Василев да обяви в 11.00 часа, че напуска парламентарната си група. Поводът е съгласието, постигнато между ПП/ДБ и ГЕРБ/СДС, за подкрепа на правителство с втория мандат. Руди Гела беше депутат от ИТН и спортен министър от партията на Слави Трифонов. След като от ИТН свалиха доверието си от правителството на Кирил Петков, Василев и още няколко народни представители се отцепиха и станаха независими депутати, като подкрепяха ПП с гласуванията си.

"Обявяваме информация за активно мероприятие срещу ПП и "Демократична България" и възможността за създаване на редовно правителство. Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в НС и нашите офиси, по време на Изпълнителен, Национален съвет, срещи в Народното събрание. Записи както на хора от ПП, така и на хора от ДБ. Използвани са записващи устройства в нашите зали", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Използвани са записващи устройства, извадки от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство. Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководства. Но ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели”, добави Петков.

"Ние ще успеем да сменим тях или те ще разбият нас и България", каза Петков.


Той е ядосан, че не беше предложен за министър на спорта в новия кабинет. И личната му амбиция да бъде министър на спорта, и отказът към него в този кабинет, го доведоха до емоционална нестабилност. Който лично се е похвалил, че за тези свои действия има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат създаване на правителство. Похвалил се е, че има лица от тъмния сектор, които го подкрепят”, поясни Петков.


Съпредседателят на ПП обяви, че нереалистичната надежда на Радостин Василев е да започне свой политически проект, като „помогне да взриви държавата”.


Петков поясни, че записите представляват внимателен избор и сглобяване на отделни фрази, думи и изрази, извадени от контекст, които са били целенасочено сглобени, за да създадат внушение и манипулация.


„Част от внушенията, които се целят, включват изкуствено сглобени изрази. Забелязваме части и фрази, които са верни, но са сглобени по начин, че да дадат различно значение”, допълни той.


Петков разкри и част от тези изрази: „Бойко Борисов е само медиен противник. Ще изперем Борисов - той е наш приятел”; „Христо Иванов е измислил начин да не се вдига имунитетът на Борисов и реално има схема за неговото пазене”; „Мария Габриел е само жена на мъжа си, няма собствена тежест и е политически пленник”; „Службите ще бъдат променени изцяло и новите назначения са съгласувани с посолствата”; „Няма да се борим срещу корупцията, не ни трябва Фалконе, няма да се борим срещу мафията”.


Петков говори и за внушения за политически натиск от Европа, свързани с Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и международни политици с цел създаване на дипломатически скандал.


И продължи с други изрази, част от „внушенията и изкуствено направените текстове”: „Дори лични изрезки от разговор, извън контекста: „След тези две бутилки ще повръщаме”. В този разговор имаше изречение: „Има ли две бутилки вино?”. Следващото: „На база нещата, които се случват в България, ще повръщаме”. Съчетанието е това, такъв тип неща”.


Петков поясни, че има извадени думи от контекст и за бъдещи кандидат-кметове, както и още „много други манипулации”. „Знаем, че над десет часа записи са синтезирани в четири минути, така че да дадат грешните внушения”, категоричен е той.


„Налице е активно мероприятие на „дълбоката държава”. Публични убийства в чужди държави, записи на политици, опити за шантаж и манипулации, опити за предизвикване на международни скандали. Някой иска да спре съдебната реформа и реформата в службите. Някой иска да попречи на България да има стабилно правителство. Някой иска „дълбоката държава” да остане непоклатима. Няма да стане! Няма да се подадем на шантажа и манипулациите”, обяви Петков.


Той добави, че Радостин Василев е само един „инструмент на превзетата държава и на превзетите служби”.


„Много е странно за мен, след като акад. Денков и Мария Габриел обявиха, че има разбирателство - защо мандатът се бави. 30 години имаме превзета държава. В момента изгнилата система се изкачва на повърхността”, заключи Петков.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог