Свързани новини

09.02.2021 12:15

Пристигащите в UK ще плащат по 2 covid теста за 10-дни

Видян 944 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От всички пристигащи в Обединеното кралство ще се изисква да правят по два теста за коронавирус по време на задължителната им 10-дневна карантина в опит да се предотврати разпространяването на нови щамове на вируса от чужбина, предаде БНР.

Това е една от новите мерки, които официално ще бъдат обявени днес по-късно от британското правителство.

От Министерството на здравеопазването заявиха, че новите мерки ще осигурят допълнителна ниво на защита срещу новите щамове и ще направят по-ефективно проследяването на новите случаи на зараза.

Мерките влизат в сила от 15 февруари. Тестове ще бъдат изисквани на втория и осмия ден от 10-дневната карантина. Те ще бъдат заплащани от пътниците. Само при отрицателни тестове след десетия ден хората ще могат да напускат местата си на самоизолация.

Всичко това към вече оповестеното изискване пътниците да представят отрицателен тест при влизане, направен не по-късно от 72 часа преди тръгване. Пристигналите без тест ще бъдат глобявани 500 паунда.

Освен това от 15 февруари британски и ирландски  граждани, пристигащи от 33 държави от така наречения „червен списък“, предимно от Южна Америка и Африка, ще бъдат карантинирани за 10 дни по хотели пак срещу заплащане от тяхна страна и под охрана.

Тази сутрин министърът на околната среда Джордж Юстъс заяви за Би Би Си, че министрите са обсъждали пълно затваряне на британските граници, но в крайна сметка са решили само да затегнат мерките.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Чурулик Марийкин 09.02.2021 12:25

    Малобританците направо ме убиха, че вече и министър на ваксините си имат! А ние в Булгаристан какво още се бавим, че не открием веднага едно министерство на ваксините с агенции към него, като всяка една да отговаря за определена ваксина. Иначе няма да потръгне работата !!! А, аз лично усещам, че се задава огромен скандал с препарата на Астра Зенека. Още отначало не им потръгна - първо смотаха научни данни, после тичаха за помощ при Путин. Сега в ЮАР (бивша английска колония, където се предполага, че има добри медицински практики) се появиха едни съмнения. А ГЕРБ както винаги се набълбукаха с грешната ракия.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред